/kekhirek/junior-uszo-eb-ermek-kesely-ajna-milak-kristof-horvath-lili/
hirdetés

KÉK HÍREK

Junior úszó-Eb: magyar éremeső Helsinkiben

Három arany- és egy bronzérmet nyertek a magyarok a junior úszó Európa-bajnokság első versenynapján, szerdán Helsinkiben.
hirdetés

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Milák Kristóf 400 méter gyorson (3:50.00 perc) diadalmaskodott, míg Késely Ajna a 800 méter gyors mellett (8:30.43 p) a 400 méter vegyest is megnyerte (4:41.55 p). Utóbbi távon Horváth Lili bronzérmes lett (4:45.88 p).

Késely Ajna a Magyar Úszó Szövetség honlapjának azt mondta: "Nyolcszázon az időnek nagyon-nagyon örülök, de ez a 400 vegyes és 800 gyors nagyon kemény így együtt.

Boldog vagyok, hogy két aranyat sikerült szereznem rögtön az első napon. Az uszoda nagyon jó, a medence gyors, úgyhogy várom már a következő napokat és versenyeket."

"Tudtam, hogy rengeteg számon indulok, ezért nehéz lesz. Az első kétszáz az úgy "eltelt", a második 200-on jöttek meg a többiek, akkor kezdett kicsit izgalmasabb lenni az a szám - mondta Milák Kristóf. "Tartottam a kötelezőt, és az utolsó ötvenen megindultam. Ötven pillén arra jöttem rá, hogy arra jobban rá kell edzenem, hogy jól menjen. Száz háton elértem a célt és bejutottam a döntőbe" - mondta.

"Ez az, amit szeretem volna, ez az, amiért jöttem - mondta Horváth Lili. "Most nagyon boldog vagyok: megvan az érem! Az idő egy picit lehetett volna jobb, viszont délelőtt nagyon kiúsztam magam, hiszen hárman voltunk magyarok a mezőnyben, és csak kettő juthatott tovább, úgyhogy nem lehetett spórolni – de összességében nagyon örülök az eredményemnek" - mondta a fiatal sportoló.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk