hirdetés

KÉK HÍREK

Jövőre szabadulhat a Makón felgyújtott lány gyilkosa

A lány nagymamája ugyanakkor úgy gondolja, lehetetlen, hogy a férfi egyedül követte volna el a gyilkosságot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 11.

hirdetés

2018-ban dönt a büntetés-végrehajtás annak a férfinak a szabadlábra bocsátásáról, aki 2006-ban egy fához kötözte, megerőszakolta, majd felgyújtotta az akkor 18 éves Pénzes Hen­riettát - írja a Blikk.

Emlékezetes, a lánynak volt még annyi ereje, hogy kiszabadítsa magát, és segítséget kérjen néhány hagymaszedőtől a közelben. A lány kórházba került, de égési sérülései olyan súlyosak voltak, hogy három hét után belehalt sérüléseibe.

Az esetet a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűncselekményeként emlegetik, a tettest 15 év börtönre ítélték. Jövőre megvizsgálják, hogy az akkor 14 éves elkövető börtönbe kerülése óta mennyi fegyelmit, illetve dicséretet kapott.

Ha a bíró számára kedvezőtlen döntést hoz, legközelebb három évvel később, 2021-ben szabadulhat.

A Blikknek most a lány nagymamája nyilatkozott, aki a mai napig minden nap meglátogatja unokája sírját: "Amíg élek, megyek a temetőbe, nem érdekel, hogy mínusz húsz fok van vagy éppen rekkenő hőség" - mondta a lapnak.

hirdetés

A nagymama azonban úgy véli, hogy nem a megfelelő embert zárták rács mögé, nem tudja ugyanis elképzelni, hogy egyedül követte el a gyilkosságot: "Biztos vagyok benne, hogy nem ez, az akkor még csenevész, alacsony gyerek ölte meg az unokámat. Heni sokkal magasabb és erősebb volt nála, fizikailag is képtelenség, hogy ő az elkövető. Nagyon bízom benne, hogy egyszer kiderül, mi történt, ha másképpen nem, úgy, hogy ő bevallja az igazságot."

"Rettenetes érzés, hogy hamarosan szabadulhat, bár bízom benne, a börtönben észhez tért" - mondta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk