hirdetés

KÉK HÍREK

Jön az ingyenáram? – A levegőből nyerjük majd

Novembertől már kapható lesz az új csodakészülék, amely kisebb energiaigényű eszközök esetében hasznos lehet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. október 01.

hirdetés

Lehetséges a semmiből áramot termelni? Most a korábbi brit tudományos miniszter Lord Paul Drayson egy olyan találmánnyal állt elő, amely a levegőből képes a rádiójeleket összegyűjteni, és abból áramot nyerni. Ezzel persze nem oldódik meg a lakás villanyszámlája, de kisebb energiaigényű eszközök esetében hasznos lehet.

Freevolt

A viselhető eszközök vagy az érzékelők áramellátására kifejlesztett új technológia a kisebb energiaigényű készülékekhez is jól használható. A BBC írása szerint az új kütyü a 4G, vagy a digitális tv-adás jelét gyűjti magába, és azt lehet aztán tovább felhasználni. A működéshez semmiféle külön szerkezet, infrastruktúra nem szükséges.

A fejlesztő a technológiát nyílt forráskódúvá tette, így bárki hozzáférhet.

hirdetés

Lord Paul Drayson egy másik találmánnyal is előállt. Ez áramfelvétel nélkül méri a légszennyezettséget. A CleanSpace nevű mérőeszköz egy antennán keresztül gyűjti be az energiát az elektromágneses hullámokból és ezzel hajtja meg a saját maga működéséhez szükséges érzékelőt.

kutyu

A készülékek a tervek szerint novembertől lesznek megvásárolhatóak. Várható áruk 55 font. A feltaláló bízik benne, hogy egyre több hasonló módon működő készülék lesz a jövőben.

Forrás: hvg

Ha te is szeretnél egy ilyen készüléket, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk