KÉK HÍREK

Jamie Oliver éttermet nyit Budapesten

Az étterem jövő tavasszal nyílik, ez lesz a sztárszakács 3. étterme az európai kontinensen.
Fotók: Wikipédia - szmo.hu
2015. szeptember 29.


Link másolása

Jamie Olivert legtöbben népszerű tévés főzőműsoraiból ismerhetitek, de hamarosan meg is kóstolhatjátok a hamisítatlan Jamie-s ízeket. A sztárszakácsnak Angliában csaknem 40 étterme van, és most - Isztanbul, Moszkva és Rotterdam után - a kontinensen harmadikként Budapesten is megnyílik egy Jamie's Italian. Az Index szerint

nem a fine dining kategóriájába tartozó csúcsétteremről van szó, ezért az árak is viszonylag barátságosak lesznek majd.

Egyébként Jamie olasz éttermei Angliában nagyon népszerűek, bár az étteremkritikusok sokszor fanyalognak, a vendégek nagyon szeretik a finom, jó minőségű ételeket megfizethető áron kínáló éttermeket. A magyar étteremnek is nagyon szigorú feltételeket kell majd betartania, ez elsősorban az alapanyagok megfelelő minőségére vonatkozik majd. Alapvető például a GMO-mentes alapanyag, ahogyan az is, hogy a csak olyan tenyésztőktől lehet húst venni, aki biztosan nem használ antibiotikumot.

jamie

Jamie Oliver; Következő kép: Jamie egyik londoni étterme

londoni-etterem

Ez persze nem azt jelenti, hogy Jamie áll majd a tűzhely mögött, de legapróbb részletekig beleszól az étterem kivitelezésébe és működésébe. Az étteremnek magyar séfje lesz, akinek egy 8 hetes londoni képzésen kell majd részt vennie, mielőtt munkába áll. Az étterem a várban lesz, a kiszemelt épület a volt Hadik étterem, amire ráfér a felújítás. De erre jövő tavaszig van idő, akkor majd a nyitásra a tervek szerint Jamie Oliver is hazánkba látogat.

A Jamie's Italian brandet, a Zsidai Group hozza be Magyarországra, és igen komoly előírásoknak kell ehhez megfelelniük. Zsidai Zoltán Roy, egy családi vállalkozás élén több étterem, többek között a Spíler és az ÉS tulajdonosa, és övé a Baltazár nevű szálloda és a hozzá tartozó étterem is.

Zsidai szerint gyakorlatilag nincs még egy olyan étterem, amelyik ár-érték arányban vetekedhetne a Jamie's Italiannel. Nálunk mennyiből is lehet majd kihozni az ételeket, még nem tudni, árakat nem sikerült kiszednie a portálnak a tulajdonosból.

belyeg

Lehet, hogy idővel a magyar iskolások is Jamie ételeit eszik

Zsidai Zoltán nem csak az éttermet, de Jamie Feed me Better nevű iskolaebéd-programját is szeretné Magyarországra átültetni, illetve reméli, itthon is beindulhat egy hasonló iskolai program, hosszú távú együttműködést tervez tehát az angol szakáccsal. Tény, hogy először Jamie Oliver reformebédjeinek sem volt sikere a diákok között, ezért találták ki, hogy beiktatják a tananyagba a táplálkozástudományt is, aminek segítségével viszont áttörő eredményeket értek el. Állítólag amikor Jamie lépésről-lépésre megmutatta a gyerekeknek, hogy mi kerül a csirkenuggetsbe, önként ették meg inkább a répát. A Jamie Oliver által vezetett programban résztvevő tanulók iskolai teljesítménye egy év elteltével mintegy 6-8 százalékkal nőtt.

via Index

Ha szívesen kipróbálnád majd Jamie budapesti éttermét, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk