/kekhirek/itt-az-elso-hir-a-tavozo-indexesek-uj-lapjatol-nemet-ujsagiro-vezeti-a-fidesz-kozeli-mediaiskolat/
hirdetés

KÉK HÍREK

Itt az első hír a távozó indexesek új lapjától: német újságíró vezeti a Fidesz-közeli médiaiskolát

A magyar származású Boris Kalnoky a Die Welt és a Die Presse itthoni tudósítója vette át a Mathias Corvinus Collegium irányítását - tudta meg a Telex.
hirdetés

Tegnap számoltunk be róla, hogy Telex néven indítanak új lapot a távozó indexes újságírók (legalábbis akik nem szerződtek el máshova).

Bár egyelőre még az oldal elindulásához szükséges pénzt gyűjtik össze, az első saját exkluzív információval már előálltak Facebook-oldalukon. Eszerint

Boris Kalnoky, a Die Welt és a Die Presse magyarországi tudósítója lett a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) Média Iskola vezetője.

Ahogy a Telex írja, az MCC egy tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medencében nyújt kiegészítő oktatást általános- és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Az intézmény több szálon kötődik a Fideszhez. Alapítója a Habony Árpád hitelezőjeként is elhíresült Tombor András, akit a Fidesz "mindenes háttéremberének" is tartanak; kuratóriumának elnöke Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

hirdetés

Tavasszal, a veszélyhelyzet idején az állam a kormánytöbbség szavazataival ingyen átadott 290 milliárd forintnyi Mol- illetve Richter Gedeon-részvényeket az MCC-nek. Azt pedig mi is megírtuk, hogy nemrég az MCC-t fenntartó, neveléssel, oktatással, tehetséggondozással foglalkozó Tihanyi Alapítvány térítés nélkül megkapta az egykori Balassi Intézet ingatlanjait.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk