hirdetés

KÉK HÍREK

Spórolás kizárva - többe kerül a tanévkezdés, mint tavaly

A KSH gyerekenként húszezret mond, egy friss felmérésben a szülők fele szerint van az harminc is. És ezek még csak az alapvető tanszerek.
Piac&Profit. Fotó: Pexels - szmo.hu
2018. augusztus 29.

hirdetés

A KSH szerint néhány napon belül Magyarországon másfél millió diák kezdi el a tanévet. A Jófogás online kutatása szerint a matekozás ugyan már elkezdődött - legalábbis a szülők pénztárcájában -, de a sulikezdés bizony többségük szerint így is, úgy is többe fog kerülni, mint tavaly.

Az iskolakezdés minden harmadik magyar internetező szerint anyagilag nagyon megterhelő, a kérdőívet kitöltők csupán 16 százaléka gondolja úgy, hogy számára nem jelent anyagi problémát a tanszerek beszerzése.

Átlagosan 10-20 ezer forintot költenek a magyar szülők egy gyerek tanévkezdésére. Minden ötödik magyar 30 ezer feletti összeggel számol, de a szülők fele úgy látja, hogy mindenképp többet fog költeni, mint tavaly.

A felmérésben csak a tanszerekre kérdeztek rá, tehát ebben nincs benne se a ruha, se az ebédpénz, nagyobbaknak számítógép, a kollégiumi kiadások és egyéb költségek. Sokan vannak, akik augusztus elején már megvettek mindent, de minden tizedik szülő megvárja, míg elkezdődik az iskola, csak ezután szerzi be a tanszereket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk