/kekhirek/internetes-ujsagkent-tert-vissza-a-szabad-europa-magyarorszagra/
hirdetés

KÉK HÍREK

Visszatért a Szabad Európa Magyarországra, csak most internetes újságként

Objektív, kiegyensúlyozott hírszolgáltatást ígérnek reklámok nélkül.
hirdetés

Kedden elindult a Szabad Európa internetes oldala, ezzel 27 év kihagyás után visszatért Magyarországra az amerikai kongresszus által finanszírozott médiaszolgáltató.

A Szabad Európa az 1950-es évektől 1993-ig rádióként működött hazánkban, most azonban internetes újságként szolgáltatják majd a híreket.

A Media1 úgy tudja, kezdetben egy nagyjából tíz fő dolgozik a szerkesztőségben, de külsősöktől is vesznek majd tartalmakat. Csák Gyula,a Szabad Európa Magyarország igazgatója korábban a portálnak elmondta, hogy nem akarnak beszállni a hírversenybe, csak a nap legfontosabb híreire fókuszálnak, így kezdetben naponta 15-20 hírt fognak feldolgozni. Ki akarják használni azt is, hogy egy olyan nagy szervezet részei, amelynek más országok tudósítói is részei, így sokszor első kézből szerezhetnek információkat.

Mivel közszolgálati médiumnak minősül a hírportál, ezért elvárás náluk az objektivitás, a pártatlanságra törekvés, a középen állás és a kiegyensúlyozott hírszolgáltatás. Hirdetések, reklámok pedig egyáltalán nem lesznek az oldalon és a podcastjaikban.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk