hirdetés

KÉK HÍREK

Ingyen tévéket adott volna a kórházaknak, de erre nem számított

A kórházak garanciát kértek a tévékre, ezt pedig már a tévészerelő nem tudja vállalni. Tanulságos történet következik.

Link másolása

hirdetés

Két kórháznak is felajánlotta Ellenbacher Attila tévészerelő, hogy teljesen ingyen javítana, és adományozna néhány tévét. Arra azonban álmában sem gondol, hogy a kórházak feltételeket szabnak majd az ingyen tévékért cserébe - írta meg az Index.

Az Országos Onkológiai Intézet és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) is szívesen fogadta volna a 48, illetve 40 tévét, ám

az intézmények garanciát is kértek az ingyentévékre.

A tévészerelőt érthető módon megdöbbentette a dolog. Már korábban is adományozott kórházaknak tévéket, és a legtöbb intézményben örömmel is fogadták a készülékeket. És maximálisan elégedettek voltak egy egyszerű adományozási szerződéssel, amely rögzítette, hogy a megajándékozott viseli a készülékek karbantartásának költségét.

hirdetés
Korábban már beszámoltunk egy szobafestőről is, aki ingyen festi ki a kórházakat. Lakatos Norbert először a kistarcsai kórház nővértermét festette ki, viszonzásul azért, hogy meggyógyították kislányát. Azóta azonban a hálás apuka mozgalmat is indított a lepusztult kórházak kifestésére, munkájáért pedig nem fogad el fizetséget.

Ellenbacher Attila tévészerelőnek szinte a hobbijává vált, hogy kiöregedett tévéket javít, és jótékonyságból kórházaknak adományozza. Miután a Heim Pálba már nem fér több tévé, ezért újabb kórházaknak kezdett adományozni. Már több mint 200 tévét javított meg és adott oda teljesen ingyen különböző intézményeknek.letöltés

Akciójából eddig nem is volt probléma. Az ORFI és a Onkológiai Intézet azonban válaszlevelében jelezte, hogy a tévéket „garancia nélkül nem áll módjukban elfogadni”.

Ellenbacher így viszont nem tudja vállalni az ajándékozást, hiszen kiszámíthatatlan, hogy a javított tévék meddig működnek, és ilyen sok tévénél hatalmas költséget jelentene a garancia vállalása.

Ezzel viszont teljesen elveszik az adományozó kedvét attól, hogy ingyen adjon bármint is.

Az Index megkereste mindkét intézményt. Az ORFI nem válaszolt a kérdéseikre, az Onkológiai Intézet főigazgatója, azonban azt írta, hogy minden elektromos készülékkel esetén ragaszkodnak a törvényi előírások szerinti érintésvédelemhez és a műszaki garanciához.

Ha érdekesnek találtad a cikket, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: