hirdetés

KÉK HÍREK

Index: Portik élettársa adhatta át a felvételeket, amelyekkel megzsarolták Gyárfás Tamást

Pénzt akartak kicsikarni a Fenyő János meggyilkolásának ügyében meggyanúsított volt úszószövetségi elnöktől.

Link másolása

hirdetés

2017 nyarán Portik Tamás élettársa adott át egy hangfelvételt D. Istvánnak, aki aztán S. Gáborral és a szlovák Imrich K.-val közösen 2017 végén megzsarolta Gyárfás Tamást. Ugyanez a kör aztán 2018 nyarán újra elkezdte zsarolni az ekkor már a Fenyő-gyilkosság miatt gyanúsítottá vált egykori úszószövetségi elnököt – értesült az Index.

A lap szerint azt, hogy Portik Tamás élettársa adta át D. Istvánnak a hangfelvételeket, egy 2017 decemberében tett vallomásában D. István maga árulta el a rendőröknek, ahogy azt is, hogy aztán társaival elkészítették azt a leiratot, amelyet Jozef Rohac ismerőse, a szlovák Imrich K. juttatott el az év őszén Gyárfásnak. Günter Regen álnéven jelentkeztek Gyárfás Tamásnál azok, akik a Portik Tamás által rögzített hangfelvétellel akarták megzsarolni, és ezáltal pénzt kicsikarni a Fenyő János meggyilkolásának ügyében ekkorra már meggyanúsított volt úszószövetségi elnöktől - írja az Index.

Miután D. István vallomást tett, a rendőrség Gyárfás akkori ügyvédjétől, Bánáti Jánostól kérte el a zsarolókkal folytatott levelezést. A zsarolók ugyanis Bánátinak írtak levelet, aki a "kérésükről" értesítette Gyárfást. Vallomásában D. István azt állította, hogy már nem fér hozzá a Bánátival, Günter Regen álnéven folytatott levelezéshez, mert azokat törölte, a postafiók jelszavát pedig már elfelejtette. A levelezést a rendőrök végül az ügyvéd számítógépéről nyomtatták ki. Bánáti a rendőröknek azt mondta, a hangfelvételt, amit a zsarolók küldtek, átadta már Gyárfásnak. Az úszószövetség elnöke éppen Kínában volt, amikor értesült a rendőri akcióról, ekkor jelezte ügyvédjének, hogy hol találja meg a felvételt, amit így az ügyvéd át is adott a nyomozóknak.

A 24.hu emlékezet: csütörtökön nyilatkozott az RTL Klubnak Gyárfás Tamás. Gyárfás a csütörtök esti Fókuszban azt mondta, 1995-ben Fenyő János – pénz nélkül – meg akarta szerezni tőle a Nap-keltét. 1996 októberében a Magyar Televízió vezetése úgy döntött: a Magyar Kereskedelmi Kamara bíróságának kell eldöntenie, hogy a szerződések alapján ki jogosult a reggeli műsor készítésére. Gyárfásnak adtak igazat, aki azt állítja: ezután a Fenyő tulajdonában lévő Népszavában rágalmazó cikkek jelentek meg róla. Bár szemtől szembe nem találkoztak, de a két médiavállalkozó viszonya elmérgesedett.

A Fókusz tudósítása:

hirdetés

Mint mondta, Portik Tamás bérelt tőle ingatlant, Tasnádi Pétert pedig gyerekkora óta ismeri, ő járt be a Nap TV-be is. Azt viszont abszurdnak tartja, hogy 16 hónappal azután, hogy visszakapta a Nap TV közvetítési jogát, az alvilághoz fordult volna, hogy végezzék ki Fenyőt.

Gyárfás szerint azért terelődött rá a gyanú, mert tévedésből azt írta, hogy 1998. január 1-én kapta vissza a jogot, miközben valójában egy évvel korábban.

Arról is beszélt, hogy Portik Tamással tíz éve beszélt utoljára. Azt mondta, anyagilag bajban van, egy-két millió forintra lenne szüksége, majd hangfelvételt mutatott neki egy beszélgetésükről. Ekkor jött rá, hogy Portik több beszélgetésüket is rögzítette. Pénzt nem adott neki, és elküldte. Ezután ötoldalas levelet kapott arról a beszélgetésről, amit rögzített Portik, majd egy szalagot dobtak be a postaládájába, amin Gyárfás szerint összevágott anyag volt. Ezt csak később adta le a rendőrségre, mert Jozef Rohácék bosszújától tartott.

Időközben a Válaszonline arról ír: a rendőrség nem kevesebb, mint 32 zsáknyi bűnjelet, javarészt hanganyagot ásott elő a minap Portik Tamás múltjából. A több alvilági leszámolásban érintett egykori olajvállalkozó eleve zsarolási céllal rögzíthette a magyar gazdasági, politikai „elit” egyes tagjaival folytatott beszélgetéseit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Visszafordult a kocsikulcsért, így mentette meg felesége életét egy Pest megyei férfi

A nő rövid idő alatt lett rosszul, férje azonnal megkezdte az újraélesztést, majd mentősök folytatták az életmentést.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. november 27.


Link másolása

hirdetés

Otthon felejtette a kocsikulcsát, ezért fordult vissza a parkolóból az a Pest megyei férfi, aki lakásába lépve a földön fekve találta 45 év körüli feleségét, akitől nemrég még jó hangulatban búcsúzott – olvasható az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-posztjában.

A férj azonnal értesítette a mentőket, és a mentésirányító segítségével meg is kezdte az újraélesztést, amit a mentősök néhány perc elteltével emelt szinten folytattak. Viszonylag sokáig küzdöttek a nő életéért, még egy második mentőcsapat is érkezett, de végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően sikerült megmenteni.

Ezután már stabil állapotban szállították kórházba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Még a dobhártyáját is beszakították: nem kímélik az SZFE-maszk miatt késelő férfit a börtönben

Az elkövető a börtönből üzent áldozatának, azt mondja, őszintén megbánta.

Link másolása

hirdetés

A férfit, akire a Blikk Ó. B.-ként hivatkozik, jelenleg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tartják fogva. Azután ítélték öt évnyi börtönbüntetésre, hogy egy csepeli buszon a késével le akarta vágni egy fiatal lány maszkját, mivel az a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel mutatott szolidaritást. Az ügyről részletesen itt írtunk.

A férfi már kilenc hónapja van a börtönben, és most a Blikknek elmondta, hogy ez idő alatt rengeteg atrocitás érte.

„Már többször is előfordult, hogy a rabtársaim bántalmaztak, az egyik alkalommal pedig úgy megütött a zárkatársam, hogy a bal fülemben eltörte a porcot és beszakította a dobhártyámat, alig hallok erre a fülemre”

– nyilatkozta a lapnak a 38 éves férfi. Majd arról is beszélt, hogy az utóbbi hónapok alatt önvizsgálatot is végzett.

„Tudom, hogy tele van a múltam hibával, és nagyon sok olyat tettem, amire nem is vagyok büszke. A börtönben eltöltött kilenc hónap alatt olyan dolgokat éltem át és olyanokkal szembesültem, amivel semmilyen formában többet az életem során nem szeretnék” – vallotta be. Majd a lapon keresztül üzent a lánynak, akit bántalmazott.

„Őszintén megbántam a buszos eset elkövetését, a legmesszebbmenőkig sajnálom, ami történt. Már csak azért is, mert valakinek fájdalmat okoztam. Semmilyen szándékom nem volt akkor arra, hogy sérülést okozzak a hölgynek”

– tette hozzá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Azért verhették meg a két orvost, mert melegek

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

Link másolása

hirdetés

Azért vertek meg két fiatal férfit, mert melegek. Lezárták a nyomozást a nyáron, Pécsen megvert két férfi ügyében.

A két orvost az utcán támadták meg, ütötték, rúgták őket.

A két támadó ellen közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény miatt emelhetnek vádat.

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

Link másolása

hirdetés

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor.

Betegsége miatt nem büntethető, elrendelték a kényszergyógykezelését. A nő azt mondta: karácsony előtt elfogytak a gyógyszerei, amelyekhez a járvány miatt nem tudott hozzájutni, és sehonnan sem kapott segítséget.

A gyilkossággal vádolt asszonyt évtizedek óta kezelték pszichés betegsége miatt. 20 éve együtt élt szintén ápolásra szoruló édesanyjával.

Az ügyész elmondta, hogy 2020. december 20-a körül a vádlott gyógyszerei és édesanyja gyógyszerei is elfogytak, a vádlott nem tudott újabb adag gyógyszert felíratni, mert nem tudott kapcsolatba lépni az orvosaival. Ezt követően év végére mindkét nő állapota romlott.

Az asszony tünetei végül annyira felerősödtek, hogy szilveszter napján megfojtotta édesanyját.

Az ügyész magyarázata szerint mikor a vádlottban tudatosult, hogy a sértett meghalt, egy naptárlapra leírta, hogy rendőri segítségre van szüksége, és a bejárat előtti lábtörlőre tette a lapot.

hirdetés

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

A nő elfogása után elrendelték az ideiglenes kényszergyógykezelését. Az orvosszakértői vélemény alapján most az ügyészség is azt javasolta, hogy a nőt mentsék fel és rendeljék el a kényszergyógykezelését. Az indoklásában a bíró is kiemelte, hogy a vádlott magára maradt.

Az asszony jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító intézetben van. Állapotát félévente felülvizsgálják. Hogy mikor jöhet ki, arról orvosai szakvéleménye alapján a bíróság dönt majd.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: