hirdetés

Inárcsi gyilkosság: sokkot kapott, összeesett a bíróságon a családsegítő megölésével vádolt férfi

Még tavaly júliusban támadt rá a hivatalban dolgozó asszonyra, aki segíteni próbált helyzetén.

Link másolása

hirdetés

Először állt bíróság elé az inárcsi asszony meggyilkolásával vádolt férfi. A férfi még tavaly júliusban támadt a családsegítőre, aki éppen a munkáját végezte. A több milliós adósságot felhalmozó férfi helyzetén is próbált sokáig könnyíteni a családsegítő, azonban egy idő után a férfi házát a bank árverésre bocsátotta.

Mivel emiatt nem volt biztos lakhatásuk, az asszonynak közölni kellett a férfival, hogy a legkisebb gyerekük valószínűleg nevelőszülőkhöz kerül. Ezen a férfi annyira bedühödött, hogy a hivatalban leszúrta a nőt.

A férfiről korábban az is kiderült, hogy egykor rendőrként dolgozott, majd külföldre ment a feleségével, két éve jöttek vissza Magyarországra. A helyiek szerint nagyon idegesnek tűnt a tragédia előtt.

A férfi a rendőrséggel végig együttműködő volt, és miután őrizetbe vették és kihallgatták, beismerő vallomást tett. A főügyészség korábbi közleményében azt írja, minősített emberölés ügyében nyomoznak, ennek büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A 61 éves vádlott most először állt a bíróság elé, a Blikk információi szerint végig rezzenéstelen arccal ült, a bíró kérdéseire pedig halkan válaszolt, továbbra is elismerte tettét. Az ügyész a vádiratban azt is megemlítette, hogy a férfi engedély nélkül tartott gázriasztó fegyvert otthonában.

hirdetés

„Nem is hittem el, hogy ez megtörtént. Szeretnék bocsánatot kérni az elhunyt hozzátartozóitól. Magam se hiszem el, hogy ez megtörtént, szeretnék az áldozattal helyet cserélni, jóvá tenni mindent”

- mondta tárgyalásán könnyeivel küzdve a férfi, majd hozzátette:

„Ez egy olyan tragédia, amit a társadalom nem engedhet meg."

Az ügyész 12 év fegyházat indítványozott a családapára, aki egyik pillanatról a másikra összeesett a teremben, így a bíró mentőt hívott hozzá. A férfi egyelőre sokkos állapotban van - írja a Blikk.

A meggyilkolt nő férje és rokonai nem tudnak megbocsátani a 61 éves férfi tettéért. Férje korábban azt nyilatkozta a háromgyerekes családanyáról, hogy fantasztikus anya és a gyerekin kívül a hivatásának élt. A családsegítőt sokan szerették, százak mentek el a temetésére, szinte be sem lehetett férni a temetőbe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: