hirdetés

Inárcsi gyilkosság: sokkot kapott, összeesett a bíróságon a családsegítő megölésével vádolt férfi

Még tavaly júliusban támadt rá a hivatalban dolgozó asszonyra, aki segíteni próbált helyzetén.

Link másolása

hirdetés

Először állt bíróság elé az inárcsi asszony meggyilkolásával vádolt férfi. A férfi még tavaly júliusban támadt a családsegítőre, aki éppen a munkáját végezte. A több milliós adósságot felhalmozó férfi helyzetén is próbált sokáig könnyíteni a családsegítő, azonban egy idő után a férfi házát a bank árverésre bocsátotta.

Mivel emiatt nem volt biztos lakhatásuk, az asszonynak közölni kellett a férfival, hogy a legkisebb gyerekük valószínűleg nevelőszülőkhöz kerül. Ezen a férfi annyira bedühödött, hogy a hivatalban leszúrta a nőt.

A férfiről korábban az is kiderült, hogy egykor rendőrként dolgozott, majd külföldre ment a feleségével, két éve jöttek vissza Magyarországra. A helyiek szerint nagyon idegesnek tűnt a tragédia előtt.

A férfi a rendőrséggel végig együttműködő volt, és miután őrizetbe vették és kihallgatták, beismerő vallomást tett. A főügyészség korábbi közleményében azt írja, minősített emberölés ügyében nyomoznak, ennek büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A 61 éves vádlott most először állt a bíróság elé, a Blikk információi szerint végig rezzenéstelen arccal ült, a bíró kérdéseire pedig halkan válaszolt, továbbra is elismerte tettét. Az ügyész a vádiratban azt is megemlítette, hogy a férfi engedély nélkül tartott gázriasztó fegyvert otthonában.

hirdetés

„Nem is hittem el, hogy ez megtörtént. Szeretnék bocsánatot kérni az elhunyt hozzátartozóitól. Magam se hiszem el, hogy ez megtörtént, szeretnék az áldozattal helyet cserélni, jóvá tenni mindent”

- mondta tárgyalásán könnyeivel küzdve a férfi, majd hozzátette:

„Ez egy olyan tragédia, amit a társadalom nem engedhet meg."

Az ügyész 12 év fegyházat indítványozott a családapára, aki egyik pillanatról a másikra összeesett a teremben, így a bíró mentőt hívott hozzá. A férfi egyelőre sokkos állapotban van - írja a Blikk.

A meggyilkolt nő férje és rokonai nem tudnak megbocsátani a 61 éves férfi tettéért. Férje korábban azt nyilatkozta a háromgyerekes családanyáról, hogy fantasztikus anya és a gyerekin kívül a hivatásának élt. A családsegítőt sokan szerették, százak mentek el a temetésére, szinte be sem lehetett férni a temetőbe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Megöltek egy 24 éves magyar lányt az angliai Bradfordban

Benkő Bori egy iskolában dolgozott, a közösség nagyon a szívébe zárta.

Link másolása

hirdetés

Holtan találták az angliai Bradfordban található lakásában a 24 esztendős Benkő Borit, aki iskolai dolgozóként kereste kenyerét – számolt be a BBC. A lány gyilkosság áldozata lett.

A West Yorkshire-i rendőrség tájékoztatása szerint Benkő 2016-ban ifjúsági munkásként érkezett Magyarországról az Egyesült Királyságba.

A gyilkossággal egy 21 éves férfit gyanúsítanak, akit a rendőrség már őrizetbe vett.

A helyi vallási közösség azt írja: „Bori több mint három éven át létfontosságú és energikus tagja volt a közösségnek.”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Olyan súlyosan megvertek egy külföldi egyetemi hallgatót Pécsen, hogy műteni kellett

A dél-amerikai diáknak eltört az álkapcsa, garázdaság miatt nyomoz a rendőrség.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Szabad Pécs számolt be az október 24-i eseményről, amikor is egy külföldi hallgatókból álló csoport egy pécsi szórakozóhelyen bulizott. A társaság két lánytagját zaklatni kezdte egy magyar fiatalokból álló társaság, ekkor a külföldiek közül többen úgy döntöttek, hogy átmennek máshova. Amikor hajnalban elindultak haza erről a helyről, ismét összefutottak a magyar társasággal, itt fajult el a helyzet.

A 19 éves dél-amerikai fiút különösebb előjel nélkül állon ütötte a magyar társaság egyik tagja.

Ezután a külföldi diákok visszamenekültek a kollégiumba, ahol a portás nem nagyon tudott segíteni nekik, ugyanis nem beszélt jól angolul, így maguk hívták ki a rendőrséget. A dél-amerikai hallgatónak eltört az állkapcsa, műteni kellett, négy csavarral rögzítették az állkapcsát. Emiatt hetekig nem tudott beszélni, és csak folyékony ételt tudott fogyasztani.

A lap szerint az egyetem megtérítette a hallgató kezelési költségét, ugyanis még nem volt tartózkodási engedélye a fiúnak az eset idején. Ezt egyébként már szeptember 20-án kérvényezte, csak november 9-én kapta meg.

A Pécsi Rendőrkapitányság annyit mondott az ügyről, hogy garázdaság miatt nyomoznak, két férfit már ki is hallgattak gyanúsítottként.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Orvosi asszisztens bukott le hamis védettségi igazolványokkal, 50 ezer forintot kért a kiállításukért

Az ügyben két nő fő bűnösségét állapították meg, de további 16 ember ellen is büntetőeljárást kezdeményeztek.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kedd hajnalban Gyöngyösön elállítottak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, akik ellen védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Rendőrség eddigi információi alapján a két nő 2021 májusa és júliusa között közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú védőoltásról szóló igazolást, és valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítő személyeken keresztül akár 50.000 forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak.

A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi lakost a nyomozók őrizetbe vették, és letartóztatásukat kezdeményezték. A bűncselekménnyel összefüggésben további 16 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Hamis oltási igazolásokkal buktak le


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Öt kutya támadt rá egy kislányra Miskolcon

Épp az iskolába tartott, szerencsére a portás a segítségére sietett.
Címkép: Pixabay (Illusztráció) - szmo.hu
2021. november 24.


Link másolása

hirdetés

Kedd reggel egy kislány iskolába sétált Miskolcon, amikor öt kutya támadt rá - írja a Boon.hu. Szerencsére már közel volt az iskolához, így a portás észre tudta venni, és a segítségére sietett, elkergette a kutyákat. A lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, a kutyák megmarták a karján és a lábán.

A portál úgy tudja, hogy az állatok egy közeli telekről szabadultak ki, valószínűleg felelőse is lesz az esetnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: