Ilyen kolbászt sem ettetek még!
2013 legkedveltebb vásári ételének az egyike a KOLBice volt, amit mostantól állandó jelleggel már a Hold Utcai Vásárcsarnokban is fogyaszthattok. A mintabolt megnyitása egy újabb fázis a kitalálók életében. Ugyanis miután meghódították a fesztiválokat, rendezvényeket, strandokat úgy vélték itt az ideje egy saját üzletnek.
A helyszínválasztás apropóját többek között az adta, hogy évek óta ez a hangulatos, belvárosi piac ad otthont a népszerű Street Food Show-nak. Tavaly a KOLBice is részt vett a rendezvényen és olyan sikeres volt a termék, hogy utolsó napon már ki sem tudták szolgálni a vendégeket. Most már minden profin és szervezetten működik, a kis üzlet célja ténylegesen az, hogy példa lehessen a jövőbeli partnerek számára.
Radnai Tamás villamosmérnök és Behovits Attila gépészmérnök közös, védett gasztronómiai találmánya. A speciális, vastag kenyértölcsérbe 5 cm-es grillezett paprikás, magyar kolbászkák és szintén ekkora bajor típusú, fehérkolbászok kerülnek, különböző feltétekkel.
A kolbászok és a kenyértölcsér receptjét a vállalkozók szakemberek segítségével találták ki. Szigorúan ez alapján gyártatják le, a viszonteladókhoz is ezekből az üzemekből kerülnek az alapanyagok. A kenyértölcséreket a helyszínen villanysütőben ropogósra pirítják, a kolbászkákat pedig elektromos grillsütőben készítik el.
Elnevezése tulajdonképpen egy szójáték a kolbászból és a jégkrém angol megfelelőjéből az icecreamből ered, ugyanis alakját tekintve a tölcséres fagyira hasonlít.
Az ötletet a népszerű fesztivál csemege a sült kolbász adta. A hagyományos verzió fogyasztása helyhez kötött, így Tamás és Attila kitalálták, hogy mobilissá változtatják az ételt. A kolbászokhoz pálcikát adnak, azok csak a szájban roppannak szét, így elkerülhetitek a felesleges zsírfoltokat.
Elkészítésének gyorsasága vetekszik a híres gyorséttermekével, ráadásul ez hazai és természetes alapanyagokból előállított étel.
Az új kolbászdában jelenleg még csak egyféle kenyértölcsér van, amibe kétféle kolbászka kerül. Ez olcsóbb, mint a vásárokban, hiszen 990 forintot kérnek érte. Extra feltétként választhattok káposztát vagy sajtszószt, ezért további 100 forintot kell fizetnetek. Alapból jár hozzá a ketchup, mustár és a majonéz. Italként pedig forró teát választhattok.
A jövőben azonban bővülni fog a kínálat. Többféle kenyértölcsér lesz és nem csak sertéshúsból készül a kolbász lesz, hanem például pulykából is. A legnagyobb fejlesztés pedig az országos hálózat kiépítése, amihez jelenleg partnereket keresnek.
Hold utcai Vásárcsarnok
Budapest, V. kerület, Hold utca 13.
Nyitva:
Hétfőn: 6:30-17:00
Keddtől-Péntekig: 6:30-18:00
Szombat: 8:00-14:00
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!