KÉK HÍREK

Így reagált a Jahn Ferenc kórház a bejáratánál hagyott epilepsziás kismama esetére

Rossz bejáratnál volt a beteg, a mentőporta állt, a portás pedig nem aludt.

Link másolása

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot csütörtökre virradóra egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő. Több mint húsz percig feküdt az utcán, mert hiába kérték, nem küldtek hozzá mentőt, a főbejárat pedig zárva volt.

A teljes történetet itt olvashatod el, ha még nem tetted.

A kórház közleményben reagált az esetre; a következőeket állítják:

Először is, tudvalevő, hogy éjjel nem a főbejáraton lehet bemenni a kórházba, a mentőporta áll nyitva 23 és hajnali 4 óra között. Ezt kihelyezett tájékoztatók is tisztázzák.

Emellett a kórház szerint nem igaz az a híresztelés, hogy a portás aludt. "A biztonsági őr a szolgálati naplóban feljegyzést készített az eseményről, és az alkalmazott járőrellenőrző-pontok is igazolják a biztonsági szolgálat szabályszerű működését" - írták. A kórház mindenre kiterjedő vizsgálatot kezdeményezett, "amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel.

"
Sajnálatos módon megállapítható továbbá, hogy egy ismert epilepsziás beteg esetében epilepsziás roham bármikor bekövetkezhet.

- írták a közleményben, melynek teljes szövegét is közöljük:

A napokban megjelent híresztelésekre reagálva – mely szerint egy beteg csütörtök hajnali 2 óra környékén a kórház épülete előtt epilepsziás rohamot kapott, ám nem tudott bejutni a kórház főbejáratán – a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a következő tájékoztatást adja:

A Dél-pesti Kórházban a betegbiztonság fenntartása, illetve a hatékony vagyonvédelmi kötelezettségek teljesíthetősége érdekében az évek óta kialakított intézményi- és gyakorlati rend szerint éjjel 23:00 órát követően hajnali 4:00 óráig belépésre kizárólag a „mentő porta” áll a sürgősségi ellátást igénylő betegek, valamint a mentőszolgálat rendelkezésére, továbbá itt teljesít folyamatos jelenléttel szolgálatot a biztonsági őr is. A betegfogadási és belépési rendről megfelelő tájékoztatók kerültek kihelyezésre, ennek ismeretében vannak a területi ellátáshoz tartozó betegek – továbbá a mentőszolgálat, valamint a taxiszolgáltatók is.

A portaszolgálat írásbeli nyilatkozatában határozottan visszautasítja azon feltételezést, miszerint a főbejáratnál a portás aludt. A biztonsági őr a szolgálati naplóban feljegyzést készített az eseményről és az alkalmazott járőr ellenőrző pontok is igazolják a biztonsági szolgálat szabályszerű működését.

A Sürgősségi Osztályunkon megtörtént a beteg egészségi állapotának részletes, minden részletre kiterjedő, a szakmai előírásoknak megfelelő kivizsgálása, amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel. A beteg ellátása megfelelő gondossággal, a szakmai előírások szerint történt. A beteg ismételt felvételét követően újra részletesen megvizsgálták, azonban rendkívüli helyzet akkor sem állt fent. Ezt követően a beteget – megfelelő tanácsokkal ellátva – kezelő orvosához irányították.

Sajnálatos módon megállapítható továbbá, hogy egy ismert epilepsziás beteg esetében epilepsziás roham bármikor bekövetkezhet.

Kiemelni kívánjuk továbbá, hogy a hatályos adatvédelmi rendelkezésekre való tekintettel, a beteg kifejezett írásbeli engedélye hiányában nem áll módunkban az egészségügyi ellátás részleteiről nyilatkozni.

Kérjük a fentiekben részletezett és a vonatkozó egészségügyi dokumentációban foglalt tényeknek megfelelő közlését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk