KÉK HÍREK

Ennyit kapnak a leggazdagabb magyar nyugdíjasok

Magyarországon vannak, akik fél millió forint feletti nyugdíjra jogosultak, de akad, aki több mint egymilliót kap havonta. Hogyan?

Link másolása

Hányszor sóhajt fel az ember munka közben: no most nem érek rá erre, de majd ha nyugdíjas leszek!... Aztán ha beköszönt a megérdemelt pihenő, akkor szembesülnek vele sokan, hogy nincs miből... Ám vannak olyan szerencsések, akik bőven az átlag feletti nyugdíjat kapnak havonta. Nem ritka fél milliós járandóság, de akad aki 1 milliónál is többet kap - mindezt teljesen hivatalosan. Hogyan lehetséges?

nyugdij2

A nyugdíjasok száma

A magyarországi nyugdíjasok száma ugyan ebben az évben egy kicsit csökkent, de a pár évvel korábbi adatokhoz képest jóval magasabb és a prognózisok szerint folyamatosan emelkedni fog. 2011-ben 1,7 millióan kaptak öregségi nyugdíjat, 2015 januárjában 2,22 millióan, míg novemberben 2,18 millió nyugdíjasnak fizettek az állami kasszából - írta a penzcentrum.hu.

A nyugdíjak összege

Az idei éves átlag havi 107 874 forint volt, de a jogosultak több mint fele kevesebbet kap ennél az összegnél. A következő kategóriában a 100-250 ezer forint közötti nyugdíjakat 871 ezren kapnak (az átlag 142 ezer forint). A 250-500 ezer forint közötti összeget 33 ezer nyugdíjasnak fizetnek. Jelenleg 165 olyan idős van, aki 500 ezer forint felett kap havonta. Csúcsösszeget, 1 millió forint felett ketten kapnak: átlagosan 1 458 640 forint jár nekik.

nyugdtabla

Mi kell a magas nyugdíjösszeghez?

- Magas jövedelem (1988-tól kezdődően)

Ugyanis voltak évek, amikor nem volt felső határ megszabva a járulékfizetésben. Ilyen volt 1992 március-2012 vége között, 1988-1992 február és 2013 utáni időszak.

- Magas szolgálati idő

Ha valaki 40 év szolgálati idő után elmegy nyugdíjba, akkor a jövedelmek 80 százaléka a nyugdíj összeg. Ha tovább dolgozik, akkor szolgálati évenként 2-2 százalékkal, de maximum 100 százalékig emelkedik.

- A nyugdíjazás elhalasztása

Amennyiben a dolgozó a nyugdíjkorhatárt elérve tovább dolgozik, és így elhalasztja a nyugdíjazását, akkor az további szolgálati időt jelent úgy, hogy 30 naponként 0,5 százalékkal emeli a majdani nyugdíjának összegét. Ez akár 6 százalékos éves emelkedést is jelenthet. Pl. aki 7 évvel tovább dolgozik, annak 42 százalékkal nő az összege - közölte a Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

Forrás: Pénzcentrum

Ha hasznos volt az információ, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: