hirdetés

KÉK HÍREK

Így húzták le a taxisok a Budapesten először járó külföldieket

A Bridge Budapest ügyvezetője közzétette, hogyan jártak a találkozójukra meghívott vendégek.

Link másolása

hirdetés

Ahogy a taxisok és az Uber-sofőrök közötti ellentét kiéleződött, a közösségi médiában is egyre többen hallatják a hangjukat az ügyben. Ezúttal Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője osztott meg egy dühös posztot Facebook-oldalán, miután egy taxis átverte az ügyfeleit.

A bejegyzést teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.13327580_10207783149191431_769691956706765986_n

Ritkán szoktam hőzöngeni itt, de most tényleg dühös vagyok. Egy éve dolgozunk azon, hogy fiatal vállalkozókat hozzunk Budapestre, egész Európából, hogy megmutassuk nekik, milyen innen globális cégeket építeni. Mind a 34-en megérkeztek. Többségük most először jár Budapesten. A szállodáikból taxival próbáltak az első találkozó helyszínére jönni. Volt, akit a taxis 1 km útért 25 euróért, mást a Síp utcából a Deákig 4620 Ft-ért vitt. Még 4-en meséltek ilyen történetet az asztalnál. Az első élményük Budapestről, hogy átverik őket. Felháborító!!! Miért kell ezt csinálni még mindig??? Hiénáskodni. Mellesleg kitűnően beszélt valamennyi taxis angolul, és mindegyiküket azután verték át, hogy megtudták, először járnak Budapesten. Lesz min dolgoznunk, hogy ne ezt vigyék haza... :( :( :(

A bejegyzésre Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója, valamint a BKK első vezérigazgatója is reagált:

Folyik a hiénák szabadrablása, a gyakran jogi akadályokba ütköző, de azért 2013-tól létező fővárosi taxiellenőrzés a BKK-val együtt leépült. Ha valahol szükség lenne olyan szigorú eszközökre (büntetőpontok, rendszám elvétele stb.), mint amik az Uber kapcsán az elmúlt hónapokban bevezetésre kerültek, az pont itt lenne...

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: