hirdetés

KÉK HÍREK

Így gyászolják a Facebookon a hősi halált halt mentőst

Szülő nőhöz siettek a Kunhegyesi Mentőállomás munkatársai, amikor árokba borultak. Egyikőjük meghalt a balesetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. február 16.

hirdetés

Tragikus körülmények között életét vesztette egy mentős 2016. február 16-án reggel 6 óra után. Egy másik mentős súlyosan megsérült. A történtekről az Országos Mentőszolgálat jelentetett meg közleményt a Facebook-oldalán. Gyászolják az elhunytat.

A balesetről a Karcag TV is beszámolt, több fotót is közzétettek a honlapjukon. Az Országos Menőszolgálat közleményét a képek után olvashatjátok.

baleset1

baleset2

hirdetés

baleset3

GYÁSZOL AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

Ma reggel 6 óra után nem sokkal halálos mentőbaleset történt Szolnok megyében. A...Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2016. február 16.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztja alá már több száz hozzászólás érkezett, hogy szolidaritásukat fejezzék ki - nem csak bajtársak és kollégák vannak közöttük. Sokan éreznek együtt a gyászoló családdal, és kívánnak mielőbbi felépülést a sérült mentősnek.

"Életed adtad "másért, HŐS vagy!!!... Angyalok vigyázzanak rád bajtárs! Részvétem."

"Őszinte részvétem az egész családnak és a kollégáknak is!!! A sérült bajtársnak pedig mielőbbi teljes felépülést kívánok!!!"

Elütött a Metró egy férfit, aki túlélte a balesetet

képeink illusztrációk, korábbi eset során készültek

Terhes nőt szállító mentőautó karambolozott a 4-es főúton Üllőnél

Ilyenkor látszik hogy az embereket az ország rossz állapota sem tartja vissza hogy hősökké váljanak!

"Részvétem. "Ha a Te akaratodból életemet vesztem, áldd meg a családomat a Te szerető kezeddel és add nekik vissza mindazt, amit a küldetésem teljesítésekor én másoknak adtam." Jobbulást a sérült bajtársnak."

"Fájó ilyet olvasni. Fogadják mély együttérzésemet! Mihamarabbi felépülést mind testileg, mind lelkileg a gépkocsivezetőnek!!!"

"Szó szerint hősi halált halt, de mint tudjuk, csak a jók mennek el. Fogadja őszinte részvétem a család és a mentős kollégák is. Remélem a pici akihez riasztották őket rendben van az anyukájával együtt."

"Részvétem a családnak. A gépész Bajtársnak pedig mielőbbi gyógyulást."

"Sajnálatunkat kifejezve kivánunk vigasztalódást az elhunyt bajtárs hozzátartozóinak. S mielőbbi felépülést a sérültnek."

"Erről szoktunk írni,beszélni. Csak rohanunk hogy másokon segítsünk. És rajtunk? Őket is biztos várták haza. Mély gyászban együttérzek a családdal."

"Imával búcsúzom! Ima Szent Kamillhoz

Szent Kamill, te egész életeden át

hordoztad korod keresztjét

s a felebaráti szeretet terhét,

és anélkül,

hogy sok szót ejtettél volna,

tetteiddel segítettél rajtuk.

Juttass nekünk a te buzgóságodból,

a te bátorságodból és kitartásodból,

hogy Jézus nevében szolgálhassuk

a szenvedöket.

Amen. Részvétem a családnak, a bajtársaknak!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: