KÉK HÍREK

Így gyászolják a Facebookon a hősi halált halt mentőst

Szülő nőhöz siettek a Kunhegyesi Mentőállomás munkatársai, amikor árokba borultak. Egyikőjük meghalt a balesetben.

Link másolása

Tragikus körülmények között életét vesztette egy mentős 2016. február 16-án reggel 6 óra után. Egy másik mentős súlyosan megsérült. A történtekről az Országos Mentőszolgálat jelentetett meg közleményt a Facebook-oldalán. Gyászolják az elhunytat.

A balesetről a Karcag TV is beszámolt, több fotót is közzétettek a honlapjukon. Az Országos Menőszolgálat közleményét a képek után olvashatjátok.

baleset1

baleset2

baleset3

GYÁSZOL AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

Ma reggel 6 óra után nem sokkal halálos mentőbaleset történt Szolnok megyében. A...Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2016. február 16.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztja alá már több száz hozzászólás érkezett, hogy szolidaritásukat fejezzék ki - nem csak bajtársak és kollégák vannak közöttük. Sokan éreznek együtt a gyászoló családdal, és kívánnak mielőbbi felépülést a sérült mentősnek.

"Életed adtad "másért, HŐS vagy!!!... Angyalok vigyázzanak rád bajtárs! Részvétem."

"Őszinte részvétem az egész családnak és a kollégáknak is!!! A sérült bajtársnak pedig mielőbbi teljes felépülést kívánok!!!"

Elütött a Metró egy férfit, aki túlélte a balesetet

képeink illusztrációk, korábbi eset során készültek

Terhes nőt szállító mentőautó karambolozott a 4-es főúton Üllőnél

Ilyenkor látszik hogy az embereket az ország rossz állapota sem tartja vissza hogy hősökké váljanak!

"Részvétem. "Ha a Te akaratodból életemet vesztem, áldd meg a családomat a Te szerető kezeddel és add nekik vissza mindazt, amit a küldetésem teljesítésekor én másoknak adtam." Jobbulást a sérült bajtársnak."

"Fájó ilyet olvasni. Fogadják mély együttérzésemet! Mihamarabbi felépülést mind testileg, mind lelkileg a gépkocsivezetőnek!!!"

"Szó szerint hősi halált halt, de mint tudjuk, csak a jók mennek el. Fogadja őszinte részvétem a család és a mentős kollégák is. Remélem a pici akihez riasztották őket rendben van az anyukájával együtt."

"Részvétem a családnak. A gépész Bajtársnak pedig mielőbbi gyógyulást."

"Sajnálatunkat kifejezve kivánunk vigasztalódást az elhunyt bajtárs hozzátartozóinak. S mielőbbi felépülést a sérültnek."

"Erről szoktunk írni,beszélni. Csak rohanunk hogy másokon segítsünk. És rajtunk? Őket is biztos várták haza. Mély gyászban együttérzek a családdal."

"Imával búcsúzom! Ima Szent Kamillhoz

Szent Kamill, te egész életeden át

hordoztad korod keresztjét

s a felebaráti szeretet terhét,

és anélkül,

hogy sok szót ejtettél volna,

tetteiddel segítettél rajtuk.

Juttass nekünk a te buzgóságodból,

a te bátorságodból és kitartásodból,

hogy Jézus nevében szolgálhassuk

a szenvedöket.

Amen. Részvétem a családnak, a bajtársaknak!"

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: