KÉK HÍREK

Így csináltak egy ártatlan kanadaiból párizsi terroristát

A kamuképen még a műpéniszt sem vették észre az emberek, bejárta a kép a világot.

Link másolása

Veerender Jubbal kanadai állampolgár, soha életében nem járt Párizsban. Tisztességes munkája van: szabadúszó játékkritikus, vagyis videojátékokról ír. Idén augusztusban csinált magáról egy szelfit a fürdőszobában, az Ipadjével. A párizsi terrortámadások másnapján azután elkezdett terjedni az interneten a kép, de alaposan átalakítva.

A férfi a photoshoppolt képen már egy olyan mellényben van, amibe az öngyilkos merénylők robbanóanyagot tesznek, és az Ipadet egy Koránra cserélték ki a kezében.

A módosított kép alá az "előbb egy szelfi, aztán a Stade de France" felirat került.

A kép hihetetlen gyorsasággal kezdett terjedni a neten, és hamar bekerült az újságokba is. Mindenféle ellenőrzés nélkül átvette Európa legnagyobb bulvárlapja, a német Bild. Közzétette a Twitteren az olasz "Sky TG24" tévéadó ( 1,95 millió követő), a spanyol La Razón című újság pedig a címoldalára is kitette.

Az eredeti poszt:

A kamukép és az eredeti:

Ha ez nem lenne elég, egy, az Iszlám Államhoz közel álló Facebook-oldal is kitette a képet ezzel a szöveggel: "A tudósítások szerint ő az egyik testvérünk, aki végrehajtotta a dicsőséges Párizs elleni támadást."

Az eset jól jellemzi a média aktuális állapotát. Először is, a férfi turbánjából jól látszik, hogy nem muszlim, hanem szikh vallású. Ráadásul a háttérben látható tisztálkodó szerek kanadai márkák, ami egyáltalán nem jellemző egy francia háztartásban. De elég lett volna alaposan megnézni a képet: ha Jubbal tényleg egy Koránt tartana a kezében, vajon mivel, hogyan készítette volna a szelfit? Ráadásul a poénos troll, aki a módosított képet készítette, "viccesen" egy péniszt is elhelyezett a háttérben, a kád szélén. Márpedig az ilyesmi abszolút nincs összhangban a fanatikus muszlim terroristák nézeteivel.

A Sky TG24 posztja:

2559

Jubbal a Twitteren igyekezett megvédeni magát: "Kezdjük az alapokkal...

"
Soha nem voltam Párizsban. Szikh vagyok, egy turbánnal a fejemen. Kanadában élek."

Az, hogy ki lehetett a tettes, nem derült ki. Jubbal arra gyanakszik, hogy a dolognak köze lehet a Gamergate-botrányként elhíresült óriási vitához, ami videojátékos körökben zajlott tavaly. Jubbal tavaly egy kolléganője védelmére kelt egy vitában, amire válaszul pár sötét troll már akkor szeptember 11-ével kapcsolatos fotókkal spammelte meg.

A férfi most arra készül, hogy a módosított fotókat közzé tevő újságokat bepereli.

via hoaxkábel / Index; The Guardian

Oszd meg a cikket a faladon!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: