/kekhirek/idos-embereket-fosztogatott-egy-magyar-banda-eszak-irorszagban/
hirdetés

KÉK HÍREK

Idős embereket fosztogatott egy magyar banda Észak-Írországban

Olyan szöveggel jutottak be áldozataikhoz, hogy segítsenek nekik egy utcát megtalálni, vagy hogy az elveszett kutyájukat keresik.
hirdetés

Magyar bűnbanda rabolt ki időseket Észak-Írországban; a három férfiből és egy nőből álló csoport Fermanagh megyében tevékenykedett - írja a hvg.hu.

A lap a Belfast Telegraph információira hivatkozva azt írja, hogy a banda tagjai már évek óta Észak-Írországban élnek. Azzal vádolják őket, hogy legalább ötvenszer törtek be idősek otthonaiba.

Legidősebb áldozatuk 96 éves volt.

A banda tagjai többek közt olyan indokkal jutottak be áldozataikhoz, hogy segítsenek nekik egy utcát megtalálni vagy hogy az elveszett kutyájukat keresik.

A csoport egyik tagját, egy 28 éves férfit a betöréseken kívül biztosítási csalással, engedély nélkül gépjárművezetéssel is vádolják. A banda tavaly nyáron volt a legaktívabb, akkor néhány nap alatt több lakásba, illetve házba is behatoltak. Augusztusban vették őket őrizetbe.

hirdetés

A hatóságok most megtagadták tőlük azt a lehetőséget, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzenek, mivel az üggyel foglalkozó nyomozó szerint fennáll annak a veszélye, hogy elszöknek.

A Belfast Telegraph arról is beszámolt, hogy a banda tagjai már többször voltak büntetve, és jelenleg is eljárás folyik ellenük Írországban és Magyarországon is.

Via: hvg.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk