hirdetés

KÉK HÍREK

Elöntötte az esővíz a Dunántúlt

A következő napokban már nem lesznek ilyen heves zivatarok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 03.

hirdetés

Hegyeshalom a rekorder: több mint 120 milliméter eső esett vasárnap (ez négyzetméterenként 120 liter víznek felel meg). Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-posztja szerint a Balatontól északra sok helyen hullott 60-80 milliméter csapadék. Az ország keleti megyéiben azonban egyetlen csepp eső sem esett.

Ez a helyzet a következő 3 napban változhat ugyan, de a Nyírség, a mostani számítások szerint, az elkövetkező napokban sem kap csapadékot. Az Alpokalján és a Kisalföldön viszont újabb 40-80 milliméter eső zúdulhat le, így egy hét alatt ott már a 150 millimétert is elérheti.

Kedden is többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, továbbra is borongós időre számíthatunk. Hajnalban a csapadékmentes tájakon pára-, ködfoltok képződhetnek. A légmozgás főként nyugaton és északkeleten lehet élénk, zivatart pedig továbbra is kísérhetnek erős, akár viharos lökések. Hajnalban 13-18, délután 20-26 fok várható.

Szerdán már több lesz a napsütés, de a nyugati tájak kivételével még több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon, délután északkeleten is feltámad az északi-északnyugati szél. Napközben 23-28 fokra készülhetünk - írja előrejelzésében az Időkép.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk