KÉK HÍREK

Hoverboardon állva húzta ki egyik páciense fogát és még végzettsége sem volt, 12 év börtönt kapott az alaszkai fogorvos

A bírósági tárgyalásokon ráadásul épp a 35 éves kamudoki saját fotói és videói voltak a legsúlyosabb bizonyítékok.

Link másolása

12 év börtönre ítéltek egy alaszkai fogorvost, aki hoverboardon állva húzta ki egyik páciense fogát, írja a CNN.

Nem ez volt a 35 éves egykori fogorvos bűne, amiért a megítélt 20-ból csak 8 év felfüggesztett kapott: Seth Lookhartot összesen 46 vádpontban találták bűnösnek még januárban, többek között csalásért, illegális fogorvosi működésért és veszélyeztetésért.

Lookhart a mostani ítélethirdetés után egy előre megírt nyilatkozatban kért elnézést tetteiért. A férfi ebben elmondta, hogy megváltozott, és kérte az ítélet felülvizsgálatát.

A tárgyalás korai szakaszában éppen a doktor saját fotói és videói voltak sok esetben a legsúlyosabb bizonyítékok. Ezeken jól látszott, hogy milyen vakmerő dolgokat hajtott végre a rendelőben, miközben a betegek benyugtatózva vagy altatásban feküdtek a fogorvosi székben.

Ezek közül az egyik legismertebb, ahogy egy hoverboardon egyensúlyozva húzza ki egyik betege fogát, majd a sikeres foghúzás után elgurul a folyosón, és az égbe dobja a kesztyűit. Lookhart a megdöbbentő jelentről videót készített, és a felvételt több ismerősének is elküldte.

Ennél sokkal súlyosabb dolgok is kötődnek a kontár fogorvos nevéhez: az őt alkalmazó magáncéget rendszeresen meglopta, többször is olyan beavatkozást hajtott végre, amihez nem volt meg a megfelelő szakképesítése, ráadásul még sikkasztással is megvádolták.

A januári tárgyaláson akadt olyan beteg, akinek rossz fogát húzta ki altatásban a botcsinálta doktor.

Seth Lookhart december 7-én kezdi meg a büntetése letöltését. Az ügyészek azt kérik a bíróságtól, hogy a férfit kötelezze összesen 2 millió dollár megfizetésére is, amit különböző jogcímeken tüntetett el apránként az alaszkai egészségügyi rendszerből.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk