/kekhirek/hosszu-katinka-petrov-arpad-edzo/
hirdetés

KÉK HÍREK

Kiszivárgott, ki lesz Hosszú Katinka új edzője

Nem az, akire sokan számítottak. Az úszónő Svájcból szerződtet egy magyar szakembert.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2018. július 26.

hirdetés

Mindenki arra számított, hogy a háromszoros olimpiai bajnok sportolónő volt edzőjéhez, Dave Salo-hoz tér vissza, hiszen az elmúlt heteket is vele tréningezte végig Kaliforniában. A Magyar Idők azonban kiszivárogtatta a hírt, amelyről állítólag már hetek óta tudtak, csak "nem tartották időszerűnek", hogy megírják:

Hosszú Katinka új edzője Petrov Árpád, a svájci utánpótlás-válogatott edzője lesz.

A lap fel is hívta a 35 éves szakembert, aki nem cáfolta az információt, de jövő hétfőig, a hivatalos bejelentésig nem akart részleteket elárulni. Petrov Árpád igazi úszócsaládból származik, apja, az ukrán származású Anatolij Petrov mesteredző, Jakabos Zsuzsanna felfedezője, aki olyan klasszisokat segített paralimpiai aranyérmekhez, mint Pásztory Dóra és Sors Tamás. Petrov Árpád testvére, Iván pedig a a magyar utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya és a Győri Úszó SE vezetőedzője.

Hosszú Katinka, akiről tegnap az is kiderült, hogy saját klubot alapít - vélhetően azért, hogy üzletileg is függetlenedjen férjétől, Shane Tusuptól -, az augusztus 3-án kezdődő Glasgow-i Európa-bajnokságra már Petrov Árpáddal megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk