KÉK HÍREK

Hősként ünneplik a nemi erőszakot megakadályozó indiai férfit

A Chennaiban élő fotós egyedül szállt szembe három férfival, akik fojtogatni is kezdték.

Link másolása

Indiában nem életbiztosítás nőnek lenni. A vidéken élők szenvedéseiről alig-alig jut el hír Európába, de mostanában riasztóan megszaporodtak a nagyvárosokban előforduló, gyakran gyilkosságba torkolló nemi erőszakról szóló tudósítások. Ezért lett az internet hőse az a Chennai-ban élő fotós, Vasanth Paul, aki az élete kockáztatásával gátolt meg egy újabb bűntettet múlt péntek éjjel. A Facebookon számolt be szomorú kalandjáról:

“Számos heg található a testemen, de ezekre mindig büszke leszek… Remek napom volt, láttam a Kabalit, az első nap első előadását, találkoztam néhány közeli barátommal, jól éreztük magunkat és amikor elindultam hazafelé, Alandur felé kerültem, nem akartam az aluljáró és a reptér közötti felújítás miatti szar utakon végigmenni. Általában sietek, hogy még a lezárás előtt átjussak. Örülök, hogy most nem sikerült… Hazafelé megálltam pisilni (bocs, de nem bírtam tovább tartani), aztán rá is gyújtottam. Mögöttem egy elhagyatott terület volt, ahonnan könyörgést hallottam, és hogy valaki tiltakozik. Néhány másodpercig azt hittem, hogy macska vagy valamilyen más állat szerelmeskedik, de aztán rájöttem, hogy emberek. Arrébb akartam menni, de aztán fojtott sírást is hallottam: “bachao… kérem segítsen… anna… anna… anna…”13781720_10202065473914545_73966633791614511_n

Mérgesen odakiáltottam, és odaugrottam, abban reménykedve, hogy egy arra járó biztosan segít nekem. Hárman voltak, egyik sem déli (tudom, mert a délen beszélt mind a négy nyelvet ismerem). Nem rendes hindik voltak, akcentussal beszéltek, de nem vagyok benne biztos. Amikor odaléptem, az egyik férfi ökölharcba keveredett, és láttam egy kábult lányt, akit két másik férfi próbált levetkőztetni, másodperceken belül fojtogatni kezdtek egy vastag kötéllel, minél inkább ellenálltam, annál jobban szorították, egyre rosszabb lett a helyzet. Szerencsére a lánynak sikerült elmenekülnie és szólnia egy autowala (motoros taxi) sofőrjének, aki megállt és a segítségemre sietett, a szart is kiverte a három férfiból, és megmentett bennünket, de azok elmenekültek. Beletelt némi időbe, mire újra levegőhöz jutottam. A lány nem tett feljelentést, az a szomorú ebben az egészben, hogy az elkövetkező félórában a környéken jártam, és nem találtam rendőrt, akinek jelenteni lehetett volna az esetet. De a barátaim keresik ezeket a férgeket. Elkapunk, rohadékok!”13716079_10202065473474534_4491402718640746996_n

Paul a beszámolója mellé a sérüléseiről készült képeket is feltette. Posztját 136 ezren lájkolták, és 35 ezren meg is osztották. A kommentelők dicsérik a bátorságáért, és példaként állítják maguk elé. A bátor sofőrről is megemlékeznek, aki szintén nem habozott megvédeni embertársait. Paul a beszámolója végén a tanulságot is levonja: “Soha ne félj egy helyzettől, csak mert egyedül nézel vele szembe, ha jó a szándék, a világ azonnal beáll melléd! Fő a biztonság, emberek, de egymásra is vigyázzatok!”

Via Buzzfeed

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: