KÉK HÍREK

Horrorisztikus részletek a szerdai rendőri akcióról

A rendőrök és a terroristák tűzpárbajában romhalmazzá változott az épület. A rossz állapotú holttestek azonosítása nehéz.

Link másolása

Rendőri akcióban gyakorlatilag rommá lőtték a terroristák feltételezett fészkét Párizs Saint-Denis negyedében. A rendőrök hajnali fél öttől kezdve órákon át ostromoltak azt a házat, amelyről úgy tudni, a terrortámadás értelmi szerzője, Abdelhamid Abaaoud tartózkodási helye volt.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy legalább ketten haltak meg az akcióban, egyikük egy nő, aki felrobbantotta magát. Az i-Télé hírtelevízó szerint ő Abaaoud unokatestvére. A hírcsatorna úgy tudja, hogy a rendőrök a törmelékek között egy harmadik feltételezett merénylő holttestét is megtalálták.

VIDEÓ: Körülvette a házat a rendőrség

VIDEÓ: az amatőr felvétel a tűzpárbaj közelében készült

Egyelőre nem közölték, pontosan hány ember halt meg és kik azok, mivel a holttestek azonosítása még folyik. Az azonosítást az nehezíti, hogy az akcióban szitává lőtték a házat és egy nő felrobbantotta magát. A holttestek nagyon rossz állapotban vannak. A francia ügyész csak azt jelezte, hogy a 129 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozat feltételezett főszervezője, Abdelhamid Abaaoud nincsen a letartóztatottak között.

A hírszerzési megfigyelések és telefonlehallgatások arra utaltak, hogy Abaaoud a lakásban lehet. A Bataclan koncertterembe behatolt terrorkommandó egyik öngyilkos merénylőjének a telefonját egy szemetesben találták meg. Az utolsó SMS vezette nyomra a hatóságokat.

VIDEÓ: A lövöldözés

Ez történt az akció alatt

A rendőrségi akcióról a kommandósok vezetője számolt be a Le Figarónak. A meglehetősen horrorisztikus részletek ebben az interjúban szerepeltek.

A kommandósok úgy tudták, hogy legalább három terrorista van az épületben. Úgy tervezték, hogy berobb antják az ajtót, ám egyrészt barikádot építettek a bent tartózkodók, másrészt nem nyílt ki jól az ajtó. Ezután durva tűzpárbaj következett a barikád két oldalán álló felek között; a rendőrök 5000 töltényt lőttek el.

Beküldték a rendőrkutyát, Dieselt, akik a terroristák megöltek.

A rendőrök mesterlövészeket is bevetettek, egyikük megsebesített egy terroristát. Ezek után jött elő az a nő, aki felrobbantotta magát. A detonációnak hatalmas ereje volt, kirobbantak az ablaküvegek, a rendőrök közé hullott egy emberi gerinc egy darabja, az épület támfalai pedig megrogytak.

ha

Hasna Aitboulahcen - ő robbantotta fel magát

Reggel 9 körül 40 gramm robbanóanyagot tartalmazó gránátokat szórtak be a lakásba. A cél az volt, hogy elvakítsák és megijesszék a bent lévőket.

Drónt is körbeküldtek a házban, sőt, két robotot is, ám ezek elakadtak a rengeteg törmelékben.

Amikor végre bejutottak a rendőrök, azt látták, hogy az egyik szétlőtt holttestre egy gerenda is rázuhant, ez pedig tovább roncsolta a testet.

A ház az akció végére teljesen romos állapotba került.

Ha a rendőrség nem csap le, valószínűleg további merényleteket követnek el a terroristák. A France2 közszolgálati televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a La Défense üzleti negyed vagy a Roissy Charles de Gaulle repülőtér volt az újabb célpont, de erről az ügyész nem közölt részleteket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: