hirdetés

Hipós vizet ittak egy pápai óvodában, 14 gyereket kórházba vittek

Szerencsére a kicsik már az első kortyoknál jelezték, hogy nincs jó íze a víznek, így nem is lett bajuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 11.

hirdetés

Vargáné Kiss Judit óvodavezető-helyettes tájékoztatta Pápa polgármesterét, hogy hipó maradt egy pápai óvoda vizeskancsóinak alján, amiket a keddi uzsonnához szolgáltak fel a gyerekeknek a Szivárvány Óvodában - tájékoztat a veol.hu.

A kancsókat fertőtlenítéshez készítették elő, az edények alján kis mennyiségű hipó volt, erre töltötték rá tévedésből az ivóvizet.

A gyermekek már az első korty után jelezték, hogy nincs jó íze a víznek, ezért az óvoda azonnal értesítette a gyermekorvost és kihívták a mentőket.

A 3 és 6 éves kor közötti kisgyermekeket - szám szerint 14-et - három mentő szállította kórházba, ahol azonnal megvizsgálták őket. Áldozó Tamás polgármester a közleményében kiemelte: a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának vezetője azt a tájékoztatást adta számára, hogy a gyermekek panasz- és tünetmentesek. Kedd éjszakára megfigyelés céljából az egészségügyi intézményben maradnak, szerdán pedig újabb gégészeti vizsgálaton vesznek részt. A Csákvári Judittól, a Pápa Városi Óvodák vezetőjétől kapott információk szerint a Szivárvány Óvoda - az előírt protokollt követve - az eset után azonnal értesítette a szülőket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk