/kekhirek/hiaba-var-karteritesre-a-fel-szemere-megvakult-szuleszno-akit-fejbe-rugott-egy-vajudo-kismama/
hirdetés

Hiába vár kártérítésre a fél szemére megvakult szülésznő, akit fejbe rúgott egy vajúdó kismama

A kórház szerint szerint, ahol 40 évig dolgozott, nem munkahelyi baleset történt, így fizetni sem hajlandóak.
hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk a szörnyű balesetről: egy borsodi szülésznő fél szemére megvakult, amikor egy vajúdó anyuka véletlenül arcba rúgta. Mariann 40 évig dolgozott a kórházban, amely azonban nem hajlandó neki kártérítést fizetni, mondván nem munkahelyi baleset történt. Az esetről a Tények közölt most riportot.

Az asszony imádta a munkáját, álmában sem gondolta volna, hogy egyik napról a másikra gyökeresen megváltozik az élete és soha többé nem gyakorolhatja hivatását. A rúgás következtében ugyanis levált a retinája, és hiába műtötték meg, örökre elvesztette a látását bal szemére (az ominózus szülést egyébként hibátlanul és komplikációktól mentesen levezette, csak akkor foglalkozott sérülésével, amikor már felsírt a baba, pedig addig soha nem tapasztalt fájdalmat érzett).

Mariann ugyan megbeszélte a kórházzal, hogy támogatják majd, de ebből végül semmi nem lett. Munkahelye ugyanis levélben jelentette ki, hogy nem fizetnek neki kártérítést, ugyanis szerintük nem munkahelyi baleset történt. Az asszony elmondta: nyugdíj mellett szívesen visszament volna pár évre dolgozni. "De mivel ez most már nem lehetséges, a sors elvette tőlem. Én úgy hagytam abba a szakmámat, a hivatásomat, hogy egyik nap még szülést vezettem, másik nap meg már műtöttek" – mesélte a Tényeknek.

Arról is beszélt, mennyire nehéz a mindennapokban megküzdenie elvesztett látásával, nem igazán tudja felmérni a távolságokat. Ügyvédjével most azon vannak, hogy munkahelyi balesetnek minősítsék a történteket és megegyezzenek a kórházzal, az ő szempontjából ugyanis munkahelyi feladata ellátása közben sérült meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk