hirdetés

KÉK HÍREK

Hiába hívta a mentőket a szívrohamot kapott orvos, nem vitték be a kórházba

Hiába tudta, hogy az infarktus tüneteit észleli magán, a mentősök szerint az EKG-ja nem indokolta, hogy beszállítsák.
Címkép: OMSZ Facebook - szmo.hu
2017. március 23.

hirdetés

Több évtizede praktizál háziorvosként a 63 éves dr. Keszthelyi Gyula, most saját magához kellett mentőt hívnia - szívroham gyanúja miatt.

A Blikknek nyilatkozó orvos szerint még az az ember is tudja, hogy miről van szó, ha infarktusa van, aki addig még soha nem tapasztalta meg a súlyos betegséget.

Elmondta, nem csak orvosként ismerte fel a tüneteit, hanem két évvel korábbi szívrohamának tapasztalatai alapján is egyértelmű volt számára a dolog. Ezért hívta ki a mentőket.

A mentősök elkészítették a férfi EKG-ját, azonban a kiértékelésénél nem értett velük egyet a Cserépváralján praktizáló tardi háziorvos.

"Minden félóránál hosszabban tartó mellkasi tünetet mindaddig infarktusnak vagy akut koronáriaszindrómaként kell kezelni, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Mivel az infarktusok jelentős hányada EKG-eltérés nélkül zajlik le, kértem, hogy azonnal vigyenek kórházba" - mesélte a Blikknek a doktor,

hirdetés

akivel végül egy második mentőautó robogott be a kórházba, két órával később.

Megállapították, hogy Dr. Keszthelyi Gyulának infarktusa volt, a kórházban meg is műtötték. Az operációja decemberben volt, de azóta sem épült még fel teljesen. Most újabb beavatkozásra vár.mento2

Fotó: OMSZ Facebook

"
Fel kell hívni a figyelmet az egészségügyi ellátás minőségének hiányosságaira. Elgondolkodtató, ha egy orvossal ez megtörténhet, akkor mi lehet azokkal az emberekkel, akik nem mernek szólni?"

- tette fel a kérdést az orvos, aki úgy érzi kötelessége tájékoztatni a nyilvánosságot a vele történtekről és az egészségügy helyzetéről.

A mentők nevében Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója reagált a Blikk kérdéseire. Közölte, hogy "a mentők által ellátott beteg panaszlevele alapján minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattak, melynek eredményei nem támasztották alá a kérdésben foglaltakat".

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat nyomozást, jelenleg ismeretlen tettessel szemben.

Forrás: Blikk


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk