hirdetés

KÉK HÍREK

Sorozatgyilkos lehet egy budapesti hajléktalan

Ha a gyanú bebizonyosodik, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.
Fotó: Illusztráció - Fortepan/Wikimedia Commons - szmo.hu
2021. január 02.

hirdetés

Nem engedte szabadlábra újév napján a tavaly augusztus óta emberölés gyanúja miatt letartóztatott 46 éves E. Lászlót a Budai Központi Kerületi Bíróság, írja a Magyar Nemzet.

A férfi letartóztatásának ideje lejárt volna, de a nyomozóhatóság szerint több gyilkossághoz és gyilkossági kísérlethez is köze lehet, ezért a szökésétől és további jogsértések elkövetésétől tartva kezdeményezték, hogy továbbra is börtönben maradjon.

2020. augusztus 26-án egy vérző férfit találtak egy budapesti, XIII. kerületi Kámfor utcai romos vasúti telephelyen. A férfi még élt, a mentőknek el tudta mondani, hogy arra ébredt, valaki mellkason szúrta. Kórházba szállították, csak több műtéttel tudták megmenteni az életét. A rendőrök a közelben rátaláltak a hajléktalan E. Lászlóra. A bizonyítékokat alapján a férfi egy régi sérelem miatti szándékosan, emberölési szándékkal szúrta mellbe ismerősét.

A férfi neve már egy 2020 májusi és egy júliusi bűnügy nyomozásánál is felmerült. 2020. május 27-én, szintén a Kámfor utcai telep mellett egy 29 éves hajléktalan férfi holttestét találták meg, az orvosszakértő szerint az áldozatot leszúrták, halála után kirabolták, az előző nap felvett ötvenezer forintos rokkantsági nyugdíja miatt ölhették meg.

Júliusban újra ugyanezen a környéken megtámadtak egy harmadik hajléktalant is, aki elmondta, hogy egy idegen pénzt kért tőle, majd amikor ezt megtagadta, akkor a támadója megverte, arccsontját több helyen is eltörte, majd elvette az értékeit is.

hirdetés

Emellett volt egy 2017-es eset is, amikor a gyanú szerint egy józsefvárosi önkormányzati lakásban a hajléktalan férfi megverte a szállásadóját, majd hajnalban elment otthonról. Az áldozatát kórházba vitték, de két nap múlva meghalt.

A rendőrség a négy ügyet összevonta, a bizonyítékok szerint a férfit nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel és emberölés kísérletével gyanúsítják.

A hajléktalan egyik esetben sem tett részletes vallomást, a kihallgatások során tagadott.

 Ha a gyanú bebizonyosodik, a férfi tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk