hirdetés

KÉK HÍREK

Hamarosan lemondhat Donald Trump?

Egy amerikai szenátor szerint önként távozhat az USA 45. elnöke.
Independent, Inforádió - szmo.hu
2017. március 21.

hirdetés

Donald Trump elnök hamarosan önként távozhat hivatalából - állította Dianne Feinstein amerikai szenátor, aki tüntetők és a média előtt arra is utalt Los Angelesben, hogy ennél többet is tud, mégsem mondhat többet.

Trumpot mint elnököt ugyanis üzleti érdekeltségei teszik sebezhetővé.

Korábban egy nyilvános kongresszusi meghallgatáson az FBI igazgatója elismerte: vizsgálat folyik arról, Donald Trump és környezete törvénysértő kapcsolatokat tartott-e fent orosz illetékesekkel a tavalyi választási kampány idején. A hír akkor bombaként robbant Washingtonban - írja az Inforádió.

hirdetés

Nem tudni, hogy a megjegyzés egyfajta nyomásgyakorlási eszköz-e a demokrata oldalról. Mindenesetre Feinstein arra utalt: vannak olyan indokok, amelyek alapján elképzelhető lehet, hogy az amerikai politikában nehéztüzérségnek számító alkotmányos vádeljárás alá helyezzék az elnököt.

A 83 éves szenátor szerint Trump egy ilyen eljárás árnyékában inkább a lemondást választaná.

A szenátusi Igazságügyi Bizottság tagjaként dolgozó politikus azt mondta:

"
Sokan vizsgálják, hogy törvénysértő-e az elnök magatartása. Szerintem nemsokára magától távozik."

Ezután több olyan dolgot is említett, amellyel az elnök üzleti birodalma megsértheti az összeférhetetlenségi szabályokat.

Arra azonban nem volt hajlandó válaszolni, hogy jogos lenne-e vádeljárás alá vonni az elnököt. Feinstein hozzátette: az elnök két fia Dubajban új golfklubot nyitott és szerinte állami pénzeket is felhasználtak. „Most olyan törvényeken dolgozunk, amelyek az összeférhetetlenséget szabályozzák”- mondta.

Tavaly hasonló eljárás keretében fosztották meg hatalmától Brazíliában Dilma Rouseff elnökasszonyt.

Forrás: Independent, Inforádió


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk