/kekhirek/haldoklik-vendeglatoipar-nincs-eleg-kepzett-szakember/
hirdetés

Haldoklik a vendéglátóipar: a legnagyobb gond, hogy nincs elég képzett szakember

Akik viszont a szakmában dolgoznak sokszor irreális fizetéseket várnak el, a munkáltatók pedig nem jelentik be alkalmazottakat.
hirdetés

Nincsen elég szakképzett ember, irreális fizetéseket várnak el, miközben a munkáltató nem bírja normálisan bejelenteni az alkalmazottjait - számolt be róla a Fókusz.

Ez a magyar valóság a vendéglátóiparban. Rózsahegyi Titusz séf, üzletvezető, oktató és álláskereső oldalt üzemeltet, nagy rálátása van a kérdésre. Szerinte a legnagyobb probléma az, hogy

nincsen utánpótlás a szakmában,

kevesen választják a vendéglátást. Egy szegedi étteremben ezt úgy próbálják meg kiküszöbölni, hogy saját maguk képzik a szakácsokat.

Farkas Árpád, a legnagyobb szakmai Facebook csoport alapítója 1980 óta foglalkozik a vendéglátással. Szerinte "most nagyon nehéz megtalálni a fényt az alagút végén". Árpád kiemeli azt is, hogy

hirdetés

manapság Magyarországon ha valaki gyorsan meg akar gazdagodni, nyit egy éttermet úgy, hogy semmilyen képzettsége nincs hozzá,

majd felvesz egy papírral rendelkezőt, akit kinevez üzletvezetőnek, és neki úgy kell majd dolgoznia, ahogy azt a főnök diktálja, "és nagyon sokszor balul sülnek el ezek a dolgok".

A Fókusz riportját itt nézheted meg:



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk