hirdetés

KÉK HÍREK

Halálra vertek egy flamingót a gyerekek az állatkertben

A három fiú kövekkel dobálta és rugdosta a madarakat egy csehországi állatkertben. Egy elpusztult, egy pedig súlyosan megsérült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 15.

hirdetés

Múlt pénteken egy öt, egy hat és egy nyolcéves fiú kövekkel dobált több flamingót a csehországi Jihlava állatkertben. A gyerekek a kerítésen átmászva célozták meg a madarakat, és a dobálózás mellett rugdosni is kezdték őket. Mire a létesítmény egyik dolgozója odaért, már késő volt: az egyik állat súlyosan megsebesült, a másik pedig belehalt sérüléseibe.

A kimúlt példány a prágai állatkert 2002-es, nagy árvizének túlélője volt. Nyolc fiókát hátrahagyva, 16 évesen kellett meghalnia, ami nagyon korai, mert a flamingók 30-40 évig élnek.

A fiatal tettesek elmenekültek, de a biztonsági kamerák felvételeit figyelve a rendőrség rájuk talált. Az állatkert szóvivője azt mondta: a fiúk egyáltalán nem bánták meg, amit tettek.

Valószínűleg a gyerekek szüleinek kell majd kártérítést fizetniük. Egy flamingó értéke nagyjából 50 ezer cseh korona, ami több mint félmillió forint.fl

A Jihlava állatkert flamingókkal teli részlege. Kép: Wikipédia

hirdetés

Richard Viduna, az állatkert egyik alkalmazottja arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ha állatkertek vendégeiként furcsa viselkedést látunk valahol, minél előbb szóljunk az illetékeseknek, hogy ne történhessen állatkínzás.

Elizabeth Kubikova, az állatkert igazgatónője mélységesen meg van döbbenve és fel van háborodva.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk