Halálra ítélték a kínai apát, aki kidobta két kisgyerekét a 15. emeletről – párja kényszerítette, hogy megszabaduljon tőlük

A lány addig nem akart feleségül menni a férfihoz, amíg ott vannak az életében az előző házasságából született gyerekek.

Link másolása

Halálbüntetést kapott egy kínai apa és barátnője, miután kidobták a férfi két gyerekét a lakásuk erkélyéről - írja a Daily Mail.

A szörnyű tragédia még tavaly november elején történt Csungkingban.

A gyerekek a társasház 15. emeletéről zuhantak le a földre. A 2 éves kislány azonnal meghalt, de 1 éves öccse is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

A gyerekek a 27 éves férfi előző házasságából születtek. Csang Bo még nős volt, amikor viszonyt kezdett új barátnőjével, Je Csengcsennel. Miután elvált feleségétől, úgy egyeztek meg, hogy a kislány az anyjával marad, a kisfiút pedig az apa neveli hatéves koráig. A gyilkosság napján azonban a férfi megkérte exfeleségét, hogy hadd lehessen nála egy napot a kislány is.

Volt párja, Csen Mejlin szerint Csang a gyerekek megölése előtt videóchaten keresztül beszélt barátnőjével, aki felvágta a bőrét a csuklóján, a férfi pedig annyira megijedt, hogy fogta a gyerekeit és ledobta őket az erkélyről. Ezután viszont úgy tett, mintha baleset történt volna: lerohant a lépcsőn, kiment az utcára, majd hisztérikus sírásba kezdett, és még a fejét is beleütötte a falba.

A nyomozók azonban megállapították, hogy ezzel csak leplezni akarta a szándékos gyilkosságot. Bár Csang azt állította, hogy aludt, amikor a gyerekek kiestek az ablakon, és arra ébredt fel, hogy az emberek lent kiabálnak, kiderült, hogy ez hazugság volt.

A helyi média szerint a férfi azért akart megszabadulni a gyerekeitől, mert új barátnője nem akart feleségül menni hozzá addig, amíg gyerekei vannak egy másik nőtől, ráadásul a lány szülei sem nézték jó szemmel, hogy a férfi kétgyerekes apa. A fiatal nő folyamatosan nyomasztotta párját azzal, hogy tegyék el láb alól a kisfiút és a kislányt, míg végül a férfi rászánta magát.

Csang a bíróságon beismerte tettét, amiért sírva kért bocsánatot, és elárulta, hogy azért ölte meg a gyerekeit, hogy új életet kezdhessen Je-vel. Párja ezzel ellentétben többször is tagadta az ellene felhozott vádakat.

"Szavakkal nem tudom leírni, mit éreztem akkor, amikor megtudtam, hogy a gyerekeimet az apjuk kidobta a 15. emeletről. El sem tudom képzelni, mit éreztek a gyerekeim, amikor a tizenötödikről lezuhantak a földre. Kétségbeesettek voltak? Féltek?"

- mondta az összetört anya.

Az ügyben júliusban kezdődött el a bírósági tárgyalás. A kínai sajtóbeszámolók szerint az apát halálra ítélték a gyerekei megöléséért, barátnője pedig szintén halálbüntetést kapott, amiért gyilkosságra kényszerítette a férfit. Azt nem tudni, hogy terveznek-e fellebbezni a döntés ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: