KÉK HÍREK

Felgyújtottak három rendőrt egy faluban, halálbüntetést kaphatnak a tettesek Vietnamban

Csoportosan támadtak a hatóságiakra a vietnámi falu lakosai, voltak, akik késsel és kövekkel, mások kézzel készített fegyverekkel és kézigránáttal. Huszonöt embert vádolnak gyilkossággal.
Címkép: ANTV/YouTube - szmo.hu
2020. szeptember 07.


Link másolása

Szeptember 7-én megkezdődött a bírósági tárgyalás annak a három rendőrnek az ügyében, akiket idén januárban öltek meg a vietnámi Dong Tam faluban.

A hármas gyilkosság a falu lakosai és a rendőrök összecsapásának következménye volt, amely január 9-én robbant ki. A konfliktus oka az volt, hogy a vietnámi kormány a Honvédelmi Minisztérium irányításával "védelmi célokra" használt fel egy jókora területet a faluban, amelyről néhány helyi úgy gondolta, hogy az a föld őket illeti meg. 2013-ban egy csoport már szervezkedni kezdett, hogy közös ellenállással vegyék vissza a földterületet az államtól, hogy aztán azt egymás között eloszthassák. A lakosokat az is még jobban felhergelte, hogy a szóban forgó területen a kormány egy katonai repülőteret épített, amely köré egy falat is építettek, így még több földet vontak el a falutól.

Amikor idén januárban rendőröket küldtek a repülőtérhez, a földért harcoló falusiak kézzel készített fegyverekkel támadtak rá az egyenruhásokra. A harc közben három rendőr bezuhant egy nagy gödörbe, amibe az ellenállók benzint locsoltak és felgyújtották a rendőröket.

A nyomozás során kiderült, hogy egy Le Dinh Kinh nevű férfi és négy társa álltak az ellenálló csoport élén, akik folyamatosan harcolásra biztatták a helyieket. A fővezér Kinht az összecsapás során agyonlőtték a rendőrök, miután azt látták, hogy kézigránáttal a kezében buzdítja támadásra a többieket.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk