/kekhirek/hadhatozyakos-peticio-alairas-europaiugyeszseg-magyarorszagkormanya/
hirdetés

Már 100 ezren aláírták, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez

Hadházy Ákos szerint tavaszra meglehet az egymillió aláírás. A független képviselő akcióját több mint ezer aktivista segíti, de online is aláírható a petíció.
hirdetés

Aláírásgyűjtést indított idén Hadházy Ákos, hogy elérje: a kormány csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Ezt az akciót több hónapos munkával készítették elő.

Az előzmény az volt, hogy a magyar kormány elzárkózott attól, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Az LMP-ből kilépett, jelenleg független képviselő az Indexnek elmondta, hogy 1200 aktivista segíti az aláírások gyűjtését országszerte, de online is bárki letöltheti és kitöltheti az adatlapokat. Az akciót az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd is támogatja.

A politikus azt is mondta a lapnak, hogy vannak helyek, ahol még el sem kezdték gyűjteni az aláírásokat, az akcióhoz csatlakozó pártok pedig csak jövő hétre ígérték neki, hogy összesítik az eddigi eredményeiket, és

már most is százezernél járnak, így szerinte elképzelhető, hogy legkésőbb tavaszig összejön az egymillió aláírás.

hirdetés

Hadházy Ákos és több ellenzéki politikus, illetve közszereplő október 23-án 15.45-től tüntetést is tart Budapesten, a Bem József téren azért, hogy Magyarország is csatlakozzon az európai ügyészséghez.

A Facebookon is meghirdetett eseményen a beharangozó szöveg szerint felszólal többek közt Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője, és beszédet tart Jeszenszky Géza is, aki az Antall-kormány külügyminisztere volt.

Hadházy szerint a lista még bővülhet, az esemény programja még nem végleges.

Az aktivisták a tüntetésen is gyűjtik majd az aláírásokat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk