hirdetés

KÉK HÍREK

Gyűlölet zúdult a kilőtt gorilla miatt a 4 éves kisfiú szüleire

Petíciót indítottak ellenük, Facebook-csoport alakult, és a rendőrség is a felelősségüket firtatja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 30.

hirdetés

Felelősségre vonják a gorilla kifutójába esett kisfiú szüleit: gondatlansággal vádolják őket. Mi is megírtuk, hogy a gondozók agyonlőtték egy védett gorillafaj egyik példányát a Cincinnati állatkertben, miután a kifutó vizébe esett 4 éves gyermeket az állat megfogta.

Mint arról a Daily Mail beszámolt: a Cincinatti rendőrség szerint büntetőjogi vizsgálat indulhat a család ellen,

mivel az ő hibájukból kellett kilőni a mindenki által szeretett 17 éves ezüsthátú gorillát, Harambét.

A change.org-on több ezren aláírták azt a petíciót, amely szerint felszólítanák a hatóságokat, hogy vizsgálják a család felelősségét. A Facebookon alakult Igazságot Harambénak! nevű csoporthoz pedig már majdnem 7 ezren csatlakoztak.

hirdetés

gorilla

A 200 kilós gorilla előző nap ünnepelte születésnapját, amikor a 4 éves fiú beesett az elkerített területére. A videón is rögzített eset után

hatalmas volt a felháborodás az állat értelmetlen halála miatt.

"Nagyon könnyű elítélni bennünket, de nem gondolnak bele, hogy egy gyerek esetében elég egy pillanatra félrenézni, és megtörténik a baj" - írja a család közleményben. "Köszönöm az állatkert dolgozóinak gyors reakcióját. A fiunk egy agyrázkódással és néhány karcolással megúszta, és már otthon is van velünk."

Az egyik szemtanú, Brittany Nicely szerint az anya próbálta visszahúzni a gyermeket, ráadásul a gorilla egyáltalán nem viselkedett fenyegetően, sőt mintha kifejezetten védelmezte volna a fiút.

Harambét sokan szerették a látogatók közül, az állatkert Facebook-oldalán születésnapi köszöntőt is közzétettek május 27-én. Az állatkert Gorilla háza jelenleg zárva tart, sok látogató virágokat és rövid üzeneteket hagy a bejáratnál lévő gorillaszobornál.

13335518_10153539454721471_5296001758784454264_n

"Őrültségnek hangzik az az állítás, hogy az állat vadultan dobálta a gyermeket. Az egyik képen jól látható, hogy a fiú ott üldögél a gorillával szemben abban a pillanatban is, amikor eldördült a lövés" – mesélte egy másik anyuka, Deidre Lykins, aki szintén a helyszínen volt. Szerinte is próbálta az anya megakadályozni az esést, valamint az apa próbált utána mászni, de nem hagyták.

Egy harmadik szemtanú, Kim O'Connor szerint a fiú be akart mászni az elválasztó vizesárokba, de az anyja nem akarta engedni. Szerinte Harambe meg akarta védelmezni a fiút a bámészkodóktól, akik talán egy kicsit túlreagálták a helyzetet.

Az állatkert igazgatója, Thane Maynard megvédte a dolgozókat. "Nehéz döntést kellett hozniuk, de a fiú épségét tartották szem előtt" – mondta. Hozzátte: Harambe nem lépett fel fenyegetően, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egy rendkívül erős állat és a helyzet számára szokatlan volt és felfokozott. Maynard szerint az altatólövedék nem tudta volna azonnal leteríteni az állatot, és a gyerek veszélyben maradt volna. Állítása szerint őt is megviselték az események.

VIDEÓ: Ez történt a kifutóban, miután a kisfiú beesett:

A tűzoltóság jelentése szerint az állat vadul ráncigálta, dobálta a gyereket. Amikor lelőtték akkor pedig a lába között volt a fiú a földön.

A Twitteren is sokan a családot hibáztatják, például a következő posztokban: "Egy ilyen gyönyörű, ártalmatlan állatnak azért kellett meghalnia mert a hanyag szülők nem képesek figyelni a gyerekükre. Az emberiség elég ciki." "De most komolyan azért kellett megölni a gorillát mert a hülye gyerekre nem tudtak vigyázni a nyomi szülei. Harambe csak védelmezte a gyermeket." "Kérem ne indokolják már azzal, hogy a gyerekre nehéz vigyázni. Én SOHA sehol nem hagytam el a fránya kölkeimet."

gorilla1

gorilla2

gorilla3

Az állat korábbi gondozója Jerry Stones szerint rendkívül intelligens és értelmes gorilla volt Harambe. Az állatvédő PETA szervezet úgy véli, kellett volna lennie még egy elválasztó elemnek az állat és a látogatók között.

Harambe története ugyanolyan felháborodást váltott ki, mint amikor egy meztelen férfi vetette magát az oroszlánok elé egy chilei állatkerteben. Az állatot kilőtték.

z1


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

hirdetés

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: