KÉK HÍREK

Gyűlölet zúdult a kilőtt gorilla miatt a 4 éves kisfiú szüleire

Petíciót indítottak ellenük, Facebook-csoport alakult, és a rendőrség is a felelősségüket firtatja.

Link másolása

Felelősségre vonják a gorilla kifutójába esett kisfiú szüleit: gondatlansággal vádolják őket. Mi is megírtuk, hogy a gondozók agyonlőtték egy védett gorillafaj egyik példányát a Cincinnati állatkertben, miután a kifutó vizébe esett 4 éves gyermeket az állat megfogta.

Mint arról a Daily Mail beszámolt: a Cincinatti rendőrség szerint büntetőjogi vizsgálat indulhat a család ellen,

mivel az ő hibájukból kellett kilőni a mindenki által szeretett 17 éves ezüsthátú gorillát, Harambét.

A change.org-on több ezren aláírták azt a petíciót, amely szerint felszólítanák a hatóságokat, hogy vizsgálják a család felelősségét. A Facebookon alakult Igazságot Harambénak! nevű csoporthoz pedig már majdnem 7 ezren csatlakoztak.

gorilla

A 200 kilós gorilla előző nap ünnepelte születésnapját, amikor a 4 éves fiú beesett az elkerített területére. A videón is rögzített eset után

hatalmas volt a felháborodás az állat értelmetlen halála miatt.

"Nagyon könnyű elítélni bennünket, de nem gondolnak bele, hogy egy gyerek esetében elég egy pillanatra félrenézni, és megtörténik a baj" - írja a család közleményben. "Köszönöm az állatkert dolgozóinak gyors reakcióját. A fiunk egy agyrázkódással és néhány karcolással megúszta, és már otthon is van velünk."

Az egyik szemtanú, Brittany Nicely szerint az anya próbálta visszahúzni a gyermeket, ráadásul a gorilla egyáltalán nem viselkedett fenyegetően, sőt mintha kifejezetten védelmezte volna a fiút.

Harambét sokan szerették a látogatók közül, az állatkert Facebook-oldalán születésnapi köszöntőt is közzétettek május 27-én. Az állatkert Gorilla háza jelenleg zárva tart, sok látogató virágokat és rövid üzeneteket hagy a bejáratnál lévő gorillaszobornál.

13335518_10153539454721471_5296001758784454264_n

"Őrültségnek hangzik az az állítás, hogy az állat vadultan dobálta a gyermeket. Az egyik képen jól látható, hogy a fiú ott üldögél a gorillával szemben abban a pillanatban is, amikor eldördült a lövés" – mesélte egy másik anyuka, Deidre Lykins, aki szintén a helyszínen volt. Szerinte is próbálta az anya megakadályozni az esést, valamint az apa próbált utána mászni, de nem hagyták.

Egy harmadik szemtanú, Kim O'Connor szerint a fiú be akart mászni az elválasztó vizesárokba, de az anyja nem akarta engedni. Szerinte Harambe meg akarta védelmezni a fiút a bámészkodóktól, akik talán egy kicsit túlreagálták a helyzetet.

Az állatkert igazgatója, Thane Maynard megvédte a dolgozókat. "Nehéz döntést kellett hozniuk, de a fiú épségét tartották szem előtt" – mondta. Hozzátte: Harambe nem lépett fel fenyegetően, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egy rendkívül erős állat és a helyzet számára szokatlan volt és felfokozott. Maynard szerint az altatólövedék nem tudta volna azonnal leteríteni az állatot, és a gyerek veszélyben maradt volna. Állítása szerint őt is megviselték az események.

VIDEÓ: Ez történt a kifutóban, miután a kisfiú beesett:

A tűzoltóság jelentése szerint az állat vadul ráncigálta, dobálta a gyereket. Amikor lelőtték akkor pedig a lába között volt a fiú a földön.

A Twitteren is sokan a családot hibáztatják, például a következő posztokban: "Egy ilyen gyönyörű, ártalmatlan állatnak azért kellett meghalnia mert a hanyag szülők nem képesek figyelni a gyerekükre. Az emberiség elég ciki." "De most komolyan azért kellett megölni a gorillát mert a hülye gyerekre nem tudtak vigyázni a nyomi szülei. Harambe csak védelmezte a gyermeket." "Kérem ne indokolják már azzal, hogy a gyerekre nehéz vigyázni. Én SOHA sehol nem hagytam el a fránya kölkeimet."

gorilla1

gorilla2

gorilla3

Az állat korábbi gondozója Jerry Stones szerint rendkívül intelligens és értelmes gorilla volt Harambe. Az állatvédő PETA szervezet úgy véli, kellett volna lennie még egy elválasztó elemnek az állat és a látogatók között.

Harambe története ugyanolyan felháborodást váltott ki, mint amikor egy meztelen férfi vetette magát az oroszlánok elé egy chilei állatkerteben. Az állatot kilőtték.

z1

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: