hirdetés

KÉK HÍREK

Gyűlölet zúdult a kilőtt gorilla miatt a 4 éves kisfiú szüleire

Petíciót indítottak ellenük, Facebook-csoport alakult, és a rendőrség is a felelősségüket firtatja.

Link másolása

hirdetés

Felelősségre vonják a gorilla kifutójába esett kisfiú szüleit: gondatlansággal vádolják őket. Mi is megírtuk, hogy a gondozók agyonlőtték egy védett gorillafaj egyik példányát a Cincinnati állatkertben, miután a kifutó vizébe esett 4 éves gyermeket az állat megfogta.

Mint arról a Daily Mail beszámolt: a Cincinatti rendőrség szerint büntetőjogi vizsgálat indulhat a család ellen,

mivel az ő hibájukból kellett kilőni a mindenki által szeretett 17 éves ezüsthátú gorillát, Harambét.

A change.org-on több ezren aláírták azt a petíciót, amely szerint felszólítanák a hatóságokat, hogy vizsgálják a család felelősségét. A Facebookon alakult Igazságot Harambénak! nevű csoporthoz pedig már majdnem 7 ezren csatlakoztak.

hirdetés

gorilla

A 200 kilós gorilla előző nap ünnepelte születésnapját, amikor a 4 éves fiú beesett az elkerített területére. A videón is rögzített eset után

hatalmas volt a felháborodás az állat értelmetlen halála miatt.

"Nagyon könnyű elítélni bennünket, de nem gondolnak bele, hogy egy gyerek esetében elég egy pillanatra félrenézni, és megtörténik a baj" - írja a család közleményben. "Köszönöm az állatkert dolgozóinak gyors reakcióját. A fiunk egy agyrázkódással és néhány karcolással megúszta, és már otthon is van velünk."

Az egyik szemtanú, Brittany Nicely szerint az anya próbálta visszahúzni a gyermeket, ráadásul a gorilla egyáltalán nem viselkedett fenyegetően, sőt mintha kifejezetten védelmezte volna a fiút.

Harambét sokan szerették a látogatók közül, az állatkert Facebook-oldalán születésnapi köszöntőt is közzétettek május 27-én. Az állatkert Gorilla háza jelenleg zárva tart, sok látogató virágokat és rövid üzeneteket hagy a bejáratnál lévő gorillaszobornál.

13335518_10153539454721471_5296001758784454264_n

"Őrültségnek hangzik az az állítás, hogy az állat vadultan dobálta a gyermeket. Az egyik képen jól látható, hogy a fiú ott üldögél a gorillával szemben abban a pillanatban is, amikor eldördült a lövés" – mesélte egy másik anyuka, Deidre Lykins, aki szintén a helyszínen volt. Szerinte is próbálta az anya megakadályozni az esést, valamint az apa próbált utána mászni, de nem hagyták.

Egy harmadik szemtanú, Kim O'Connor szerint a fiú be akart mászni az elválasztó vizesárokba, de az anyja nem akarta engedni. Szerinte Harambe meg akarta védelmezni a fiút a bámészkodóktól, akik talán egy kicsit túlreagálták a helyzetet.

Az állatkert igazgatója, Thane Maynard megvédte a dolgozókat. "Nehéz döntést kellett hozniuk, de a fiú épségét tartották szem előtt" – mondta. Hozzátte: Harambe nem lépett fel fenyegetően, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egy rendkívül erős állat és a helyzet számára szokatlan volt és felfokozott. Maynard szerint az altatólövedék nem tudta volna azonnal leteríteni az állatot, és a gyerek veszélyben maradt volna. Állítása szerint őt is megviselték az események.

VIDEÓ: Ez történt a kifutóban, miután a kisfiú beesett:

A tűzoltóság jelentése szerint az állat vadul ráncigálta, dobálta a gyereket. Amikor lelőtték akkor pedig a lába között volt a fiú a földön.

A Twitteren is sokan a családot hibáztatják, például a következő posztokban: "Egy ilyen gyönyörű, ártalmatlan állatnak azért kellett meghalnia mert a hanyag szülők nem képesek figyelni a gyerekükre. Az emberiség elég ciki." "De most komolyan azért kellett megölni a gorillát mert a hülye gyerekre nem tudtak vigyázni a nyomi szülei. Harambe csak védelmezte a gyermeket." "Kérem ne indokolják már azzal, hogy a gyerekre nehéz vigyázni. Én SOHA sehol nem hagytam el a fránya kölkeimet."

gorilla1

gorilla2

gorilla3

Az állat korábbi gondozója Jerry Stones szerint rendkívül intelligens és értelmes gorilla volt Harambe. Az állatvédő PETA szervezet úgy véli, kellett volna lennie még egy elválasztó elemnek az állat és a látogatók között.

Harambe története ugyanolyan felháborodást váltott ki, mint amikor egy meztelen férfi vetette magát az oroszlánok elé egy chilei állatkerteben. Az állatot kilőtték.

z1


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: