/kekhirek/gyarfas-tamas-felajanlotta-lemondasat-az-uszoszovetsegi-posztjairol-de-nem-fogadtak-el/
hirdetés

KÉK HÍREK

Gyárfás Tamás felajánlotta lemondását az úszószövetségi posztjairól, de nem fogadták el

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) és az Európai Úszó Liga (LEN) szerint is jár neki az ártatlanság vélelme a bírósági ítéletig.
hirdetés

Amint arról mi is beszámoltunk, a Fővárosi Főügyészség nemrég vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölésének ügyében.

Felbujtással, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

A sportvezető ezek után felajánlotta lemondását a Nemzetközi Úszószövetségnél (FINA) és az Európai Úszó Ligánál (LEN) meglévő tisztségeiről, azonban a két szervezet vezetői nem fogadták el azt - adta hírül a Magyar Nemzet.

Cornel Marculescu, a FINA igazgatója és Paolo Barelli, a LEN elnöke egyetértenek abban, hogy a bírósági ítélet születéséig megilleti Gyárfást az ártatlanség védelme.

A lap megkeresésére Gyárfás Tamás elmondta, hogy a két vezető telefonon biztosította támogatásáról.

hirdetés

Arra a kérdésre, hogy nem vet-e rossz fényt az országra, hogy egy gyilkossági ügyben vádolt személy képviseli nemzetközileg, azt válaszolta, hogy ártatlannak tartja magát, és biztos abban, hogy a bírósági eljárás az ő igazát támasztja majd alá.

Gyárfás az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, és a vádirat szerint a köztük kialakult hatalmi harc lezárásaként határozta el 1997-ben, hogy megöleti a sértettet.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk