hirdetés

KÉK HÍREK

Grillezett sajt okozta egy hároméves kisfiú halálát

A New Yorkban élő Elijah súlyosan allergiás volt, mégis olyan szendvicset adtak neki az óvodában, amit nem ehetett volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 10.

hirdetés

A kisfiú New York Harlem nevű városrészének egyik óvodájába járt. Szülei tájékoztatták az intézményt, hogy Elijah súlyosan allergiás, és az előírásoknak megfelelően dokumentumokat is bemutattak erről a tanároknak. A gyereknek valaki mégis adott egy sajtos szendvicset - egyelőre nem lehet tudni, ki követett el hibát.

Ezután anafilaxiás sokkot kapott, és már nem tudták megmenteni az életét.

A The Daily News azt írja, a hatóságok azonnali hatállyal bezárták a Seventh Avenue Center for Family Services keretein belül működő óvodát, ami nem fogadhat gyerekeket addig, míg fény nem derül az ügy felelősére.

A szabályok szerint az összes amerikai óvodában és iskolában írásosan dokumentálni kell, melyik gyerek mire allergiás. Ezért sok ezer másik gyerek életének a védelmében is fontos kivizsgálni, hogyan kerülhetett sor a végzetes tévedésre.

A kisfiú családja egyébként a GoFundMe nevű közösségi finanszírozási oldalon gyűjt adományokat a temetés költségeinek fedezésére.

hirdetés

A 18 ezer dolláros célt már duplán túlteljesítették: 3 nap alatt 41 ezer dollárt (nagyjából 11 millió forintot) ajánlottak fel nekik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk