/kekhirek/forro-kalyhanak-esett-sulyosan-megegett-egy-kisgyerek-5-nappal-kesobb-vittek-orvoshoz/
hirdetés

Forró kályhának esett, súlyosan megégett egy kisgyerek - 5 nappal később vitték orvoshoz

A szülők a védőnői utasításra sem hallgattak, kiskorú veszélyeztetése miatt elítélték őket.
hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azokat az alsózsolcai szülőket, akiknek a gyermeke egy forró kályhának esett három évvel ezelőtt. Az anyuka védőnői utasítás ellenére sem vitte el a háziorvoshoz a kicsit, csak később az ügyeletre, ahol azonnali kórházi kezelést ajánlottak. A nő 5 nappal később vitte csak orvoshoz a gyermeket - írja a 24.hu.

A ház, amelyben a család élt, piszkos és lakhatásra alkalmatlan volt. A gyámhatóság 2015 márciusában védelembe vette a gyermekeket, mert a szülők nem biztosítottak a számukra megfelelő higiénés körülményeket, a ház és a hozzá tartozó udvar szemetes, lakhatásra alkalmatlan volt. A szülők a határozat ellenére is elhanyagolták a gyermekeket, az óvodába is piszkosan, ápolatlanul hordták őket, a gyámhatóság munkatársaival nem működtek együtt.

Az előkészítő ülésen a vádlottak beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyalásról. A bíróság elfogadta a szülők beismerő vallomását, és nyomban ítéletet hozott. A szülőket a bíróság a kiskorú veszélyeztetése miatt mondta ki bűnösnek: az egyik szülőt 10 hónap, a másikat pedig egy év letöltendő börtönre ítélték. A bíróság az anyával szemben kiszabott szabadságvesztés büntetést 1 év, az apa esetén 2 év próbaidőre felfüggesztette.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk