hirdetés

KÉK HÍREK

Fordulat: akár súlyosabb büntetést is kaphat a balesetező Lovasi András

Kiderült, milyen sérülést okozott a vele ütköző rendőrnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy Lovasi András a Kispál és a Borz zenekar egykori, és a Kiscsillag jelenlegi frontembere 2019 márciusában egy fellépésre igyekezve, a piroson áthajtva súlyos balesetet okozott a Dózsa György útnál: egy rendőrautónak ütközött, az egyik járőr súlyosan megsérült. A bíróság tavaly nyáron pénzbüntetésre ítélte Lovasit, és a jogosítványát is elvették volna, ám ez ellen ügyvédjével fellebbeztek.

Most azonban változni látszik a helyzet: kiderült, hogy a megsérült rendőr sérülései nem múlnak el, azaz Lovasinak immár fogyatékosságot eredményező baleset okozása miatt kell felelnie, ami súlyosabb büntetési tétellel járhat.

„A Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett. Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” - közölte a Blikkel dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.

Lovasi egyelőre nem nyilatkozott a fejleményekről, de korábban azt mondta, várja az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadja.

A lap által megkérdezett ügyvéd, dr. Szilágyi Roland szerint

„ha a vád gondatlanságból elkövetett maradandó fogyatékosság okozása, akkor maximum három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a vádlott”.

„Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, és megbánást tanúsít, akkor akár felfüggesztett börtönbüntetést vagy pénzbírságot kaphat. Amennyiben nem tesz beismerő vallomást, akkor a bíróság lefolytatja az eljárást, s így akár évek is eltelhetnek az elsőfokú ítéletig” - tette hozzá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk