KÉK HÍREK

Egyikük meghalt, ketten kómában vannak, pedig csak fogfehérítésre érkeztek Törökországba

Egyelőre nem tisztázott, mi okozhatta a tragédiát, a kezelést követően találták eszméletlenül a briteket hotelszobájukban.
Fotó: Aaron Callaghan Facebookszmo.hu
2020. október 05.


Link másolása

Egy brit férfi meghalt, ketten pedig kritikus állapotban vannak azt követően, hogy Törökországban fogorvosi kezelésen vettek részt - írja a Guardian.

Richard Molloy és két barátja Belfastból érkezett a törökországi Marmaris-be, ahol fogfehérítő eljárásnak vetették magukat alá egy helyi fogorvosnál. Egyelőre nem teljesen tisztázott, mi történhetett velük, az azonban biztos, hogy a kezelés után mindhárman visszamentek a hotelbe, ott találtak rájuk eszméletlen állapotban. Egyikük, a 33 éves Richard már halott volt, két barátja pedig kómába esett. Azt a boncolás fogja megállapítani, hogy a férfi a kezelés mellékhatásába halt-e bele, illetve közrejátszott-e ebben az, hogy két barátja eszméletlen volt, és nem tudtak rajta segíteni.

A lap meg nem erősített információi szerint a kezelés után mindhárman olyan gyógyszert vettek be, amely a fehérítő eljáráshoz köthető, ám arról egyelőre semmilyen információ nincs, mi lehetett ez a szer.

A két kómába esett férfit azonnal kórházba vitték, állapotuk azóta javult. A brit külügyminisztérium már felvette a kapcsolatot az elhunyt családjával, akiknek most az elsődleges célja, hogy hazaszállíttassák elhunyt hozzátartozójuk holttestét.

Törökországban évek óta virágzik a fogászati turizmus, 2017-ben például 700 ezerre volt tehető azoknak a turistáknak a száma, akik külföldről érkeztek az országba, hogy helyi fogorvosoknál kezeltessék magukat. A Török Utazási Irodá Szövetsége számításai szerint ez a szám 2023-ra elérheti az évi kétmillió látogatót.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk