hirdetés

KÉK HÍREK

Fizetésemelést kapott, mégis ugyanannyit visz haza a kórházi dolgozó

Úgy kaptak 12 százalékos emelést az egészségügyiek, hogy mégsem vihettek több pénzt haza. Miért? Mutatjuk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 05.

hirdetés

Noha az egészségügyi dolgozók most már a 12 százalékos béremeléssel megemelt fizetésüket kapják kézhez, többen közülük mégsem vihetnek haza több pénzt.

"2017. januártól a garantált illetményem 137.662 Ft volt. Mivel nem értem el a garantált bérminimumot, a 161.000 Ft-ot, kiegészítették 23.338 Ft-tal. November 1-től a béremelés miatt a garantált illetményem a hatalmas emelés miatt 154.182 Ft-ra emelkedett. És így már csak 6.818 Ft-tal kell kiegészíteniük, hogy a bérminimumot megkapjam" - írta a Facebookon egy műtőssegéd.

"Nem egyedi eset sajnos az enyém, hogy a hatalmas egészségügyi béremelésnek nyoma sincs a fizetésemben!!!! A félreértések elkerülése miatt kiegészítem: Okj-s műtőssegéd végzettséggel rendelkezem."

A kormány által most bejelentett 12 százalékos béremelésnél emelték ugyan az illetményeket, de ez sok esetben még így sem éri el a bérminimumot. Így aztán papíron annyi történik, hogy az állam továbbra is kipótolja az illetményeket, csak most már kisebb mértékben, mint eddig. Így aztán azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a fizetése még így sem éri el a bérminimumot, pont ugyanannyit visznek haza decemberben is, mint novemberben - írja a helyzet hátteréről a 444.hu.

A történtekre több méltatlankodó komment is érkezett:

hirdetés

"Erre nem is találok szavakat! Nem véletlenül mennek külföldre a kollégák, akiket lelkileg támogatok és biztatok! Nem mindegy, mennyiért húzod az igát!"

"Na, az én emelésem dettó ugyanez! Ja és mai napon bírtam kapni 111 ezer - lassan írom, hogy jól olvasható legyen - száztizenegyezer jó magyar forint fizetést. Komolyan elgondolkodtam, hogy ennyi pénzért én mi a francért kelek fel egyáltalán az ágyamból?"

"Az a mese ugye megvan, amiben a király kéri a bíró lányát, hogy hozzon is ajándékot, meg nem is?"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk