hirdetés

KÉK HÍREK

Fényes nappal próbálták meg kipakolni a BKK jegyautomatáját

Az esetről felvétel is készült, de sajnos nem látszik rajta a kapucnis elkövető arca.
24.hu - szmo.hu
2017. február 16.

hirdetés

Megdöbbentő videót tett közzé a YouTube-on a BKV-Figyelő. A 2017 február elején készült felvételen az látszik, ahogyan egy kapucnis férfi fényes nappal próbál meg kirabolni egy BKK-automatát. Amikor észreveszi, hogy videózzák, sietve elmenekül a helyszínről.

Az esetben külön megdöbbentő, hogy a tolvaj forgalmas megállóban "dolgozott" anélkül, hogy a videó készítőjén kívül bárki is rászólt volna.

Bevált módszernek számít egyébként, hogy a tolvajok előre eltömítik azt a nyílást, ahonnan a visszajáró érkezne az utasok számára, majd később valamilyen eszközzel kiszedik a bent ragadt aprópénzt.

A felvételt a 24.hu egyik olvasója készítette, aki a következő szöveget mellékelte a videó mellé:

"Február 3-án, délután 3-kor készült a felvétel.

hirdetés
"
Mindenki csak nyugodtan nézte az eseményt, ami – amikor én odaértem – már javában zajlott.

"Miután befejeztem a videózást, egy ember még meg is próbált lebeszélni arról, hogy a jövőben ilyet csináljak. “Legközelebb még a telefonod is ellopják” – mondta.

Én nem akarok senki felett ítélkezni, de egy-egy ilyen helyzet pontosan bemutatja, hogy miért tart itt az ország. Az emberek megtűrik a lopást, csalást, stb. Sajnálom, hogy egyedül voltam, mert így nem tudtam egyszerre videózni és fizikailag megakadályozni a további lopásban, rongálásban.

A videóról eltávolítottam a hangsávot (mert hallatszik a hangom). Egyébként annyi hallatszik eredetileg, hogy megkérdezem, mit csinál, erre azt válaszolja, hogy próbál jegyet venni.

Egyébként azt sem tudom, hogy a tervező pontosan hogy gondolta ezt. Szerintem nyilvánvaló, hogy ez lesz, ha elérhető helyre teszik a nyílást. Megoldotta volna a problémát, ha felülre teszik, ekkor a fedél miatt nem lehetne hozzáférni. Elvileg tesztel valami rendszert a BKK. (Mikor is jelentkezett ez a probléma előszőr? Az átadás után két héttel?) Szóval elvileg előállnak valami megoldással; kíváncsian várom."

Oszd meg másokkal is a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk