hirdetés

KÉK HÍREK

Felszívódott a magyar horrorfogorvos Írországból

Rengeteg fájdalmat okozott a pácienseinek, akiket több millióval meg is rövidített.

Link másolása

hirdetés

Nem mindennapi "karriert" futott be egy magyar fogorvos: a K. K.-t Magyarországon eltiltották a praktizálástól, ezután próbált szerencsét külföldön - írta a Bors. Az eltiltás oka az volt, hogy a fogászati beavatkozások során nem alkalmazott érzéstelenítést - még akkor sem, amikor a helyzet kifejezetten megkívánta volna.

Ezek után Angliába tette át a székhelyét, de az érzéstelenítést továbbra sem nagyon erőltette. Egy Peterborough-i nő azt mondta: ő a legkegyetlenebb orvos, akivel valaha találkozott. Amikor megkérdezte tőle, hogy miért nem alkalmazott érzéstelenítést a foghúzáskor, illetve miért nem írt fel neki fájdalomcsillapítót, a férfi állítólag azt mondta:

"
Túl sok betegem van ahhoz, hogy mindenkivel gyengéd legyek

- írta a Bors.Photo1

A kép illusztráció - Forrás: Pexels

Miután Angliában is eltiltották a fogorvosi tevékenységtől, 2006-ban Írországban folytatta a praxist, itt ugyanis mindenféle előzetes engedély nélkül fogorvosi rendelőt lehet nyitni. És folytatódott a fogorvosi ámokfutás. Egy hölgynek például érzéstelenül távolította el hat(!) fogát, és több olyan betege is volt, akiknek, bár beültette a fogimplantátumokhoz szükséges csavarokat, magukat az implantátumokat sosem kapták meg ezek a páciensek.

hirdetés

A kókler fogorvos kezdetben leginkább azért volt népszerű, mert nagyjából 20 ezer forintnak megfelelő spórolással kecsegtette leendő pácienseit. Ám ez nem jött be: írországi

betegeinek összességében 3 millió forintnyi összeggel maradt adósa, amiket előlegként vett fel - de aztán egyszerűen eltűnt vele.

A károsultak és ügyvédeik azóta is keresik. Ügyét most ismét felemlegette az ír sajtó, mert a napokban tartóztatták le egy másik kontár fogorvost, aki állítólag harapófogóval húzott fogat.

Oszd meg a cikket a faladon!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: