KÉK HÍREK

Felmentették P. Carmen Olíviát, aki a vád szerint L.L. Junior kisfiának kezét fogta a Füredi úti tragédia előtt

Az indoklás szerint nem volt megállapítható, hogy csak az asszony tartózkodott a kisfiú mellett, és az ő mulasztása miatt következett be a halálos baleset.
Fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2022. szeptember 14.


Link másolása

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, júniusban kezdődött a tárgyalás L.L. Junior kisfiának halála ügyében. A zenész volt feleségének barátnőjét gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, mert ő fogta Dávidka kezét a Füredi úti baleset előtt. Korábban mindkét nőt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, de végül csak P. Carmen Olívia ellen emeltek vádat.

A tárgyalást most folytatták. Ezen a Fővárosi Törvényszék

bűncselekmény hiányában felmentette P. Carmen Olíviát.

A 24.hu beszámolója szerint szerdán a tanúk meghallgatásával és a perbeszédekkel folytatódott a per. A bíróságon P. Carmen Olívia nem jelent meg, miután lemondott a tárgyaláson való részvétel jogáról. Az elhunyt kisfiú édesanyja és a vádlott barátnője azonban ott volt.

L.L. Junior kisfia 2019. augusztus 31-én halt meg, amikor egy zuglói kereszteződésben a piros jelzés ellenére kirohant az úttestre és elütötte egy autó. A kisfiú az édesanyjával, Hopp Csillával és annak barátaival volt, a kezét Csilla barátnője, P. Carmen Olívia fogta. Az első tárgyaláson az ügyész azt mondta, hogy a baleset azért következett be, mert P. Carmen Olívia nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, miután a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra.

Az ügyész akkor felfüggesztett szabadságvesztést kért az anya, Hopp Csilla barátnőjére, aki ahogy a nyomozati szakban, úgy ezúttal sem ismerte el a bűnösségét, és nem akart vallomást tenni sem.

A nő korábbi vallomásában azt mondta, hogy amikor az első zebránál voltak, akkor az anya fogta a kisfiú kezét, és ő abban a tudatban volt, hogy továbbra is ő fogja. Amikor a két járdasziget között voltak P. Carmen arra lett figyelmes, hogy „elkezd hátulról futni mindenki”, ekkor azonban elkapta Dávidka kezét és visszahúzta. „Az elütésnél ugyanúgy elszaladt hátul, mint az első alkalommal. Nem egyenesen, hanem kissé srégen szaladt. Amikor én észrevettem, akkor már az úttest közepén volt, ezért nem volt lehetőségem visszahúzni őt” - mondta a bíróságon korábban P. Carmen Olívia. Szerinte a tőle telhető legnagyobb óvatossággal járt el.

Az ügyész vádbeszédében kiemelte, hogy nagyon nehéz egy ilyen ügyben nyilatkozni. Mint mondta, fel sem merült a sofőr felelőssége az eljárás során. Elmondta, hogy az anya és a vádlott is azt vallotta, hogy az anya mellett volt a gyerek, és azt állították, hogy a kicsi Csilla felügyeletére volt bízva. De ezt cáfolta négy tanú vallomása is, akik egybehangzóan nyilatkoztak az átkelőnél történtekről.

Az ügyészség a két nő felelősségét vizsgálta az eljárás során. A bizonyítékok alapján szerintük egyértelműen megállapítható volt, hogy P. Carmen nem megfelelő erővel fogta a gyerek kezét annak második útra lépése előtt. Az ügyész szerint a vádlottnak tudnia kellett, hogy egy hároméves gyerek nem tud vigyázni magára. Ezért tudatosan volt gondatlan akkor, amikor nem figyelt oda rá. Úgy vélte, hogy elkerülhető lett volna a baleset, ha a vádlott szorosabban fogja a kezét, vagy ölbe veszik a gyereket. Végül fogházbüntetést kért P. Carmen Olíviára azzal, hogy ennek a végrehajtását próbaidőre függesszék fel.

Az áldozat védője szerint egyértelműen megállapítható a vádlott felelőssége, de szerinte az anyja gondatlansága is, mert nem lépett a fia mellé, amikor látta, hogy egyszer már lelépett az útra.

P. Carmen ügyvédje megjegyezte, hogy Hopp Csilla magára vállalta a történtekért a felelősséget és elmondta, hogy Carmen nem felelős a tragédiáért.

Az ügyvéd szerint ügyfele büntetőjogi felelőssége nem megállapítható, mert a tanúk szerint is fogta a gyerek kezét, és a kicsi hirtelen tépte ki kezét ügyfele kezéből, aki erre nem számíthatott.

Az ügyvéd elmondta, hogy meglepte őt a vád, amely szerint tudatosan volt gondatlan P. Carmen. Szerint ugyanis legfeljebb a hanyagság állapítható meg, ezért kérte védőbeszédében ügyfele felmentését. A Fővárosi Törvényszék végül felmentette a vádlottat.

Az indoklás kimondja:

nem megállapítható, hogy csak P. Carmen tartózkodott a kisfiú mellett és az ő mulasztása miatt következett be a halálos baleset.

Az indoklásban szerint a gyerekek mögött állóknak észlelnie kellett, hogy nem fogják a kisfiú kezét. P. Carmen ugyanakkor a tőle elvárható gondossággal járt el, amikor megfogta a gyerek kezét és rászólt, hogy ne lépjen le, mert piros a lámpa. Az pedig, hogy úgy kellett kihúznia, kirántania a kezét a gyereknek, azt is jelenti, hogy valamilyen erővel fogták.

Az ügyész fellebbezést jelentett be a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében. A védelem tudomásul vette a döntést.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk