Felmentette a bíróság a nemi erőszakkal megvádolt 15 éves gyáli fiút

A bíróság szerint a fiú nem tudta, hogy a lány csak 11 éves.

Link másolása

Első fokon felmentették a szexuális erőszak bűntettének vádja alól R. Gergőt, akit azzal vádoltak, hogy három éve megerőszakolta az akkor 12 éves iskolatársát Gyálon. A másodrendű vádlott Sz. Imre egy év szabadságvesztést kapott, amit két évre felfüggesztettek.

A Budapest Környéki Törvényszék a csütörtöki tárgyaláson döntött az ügyben, a bíró indoklása szerint - a lány állítása ellenére - nem történt erőszak, az akkor 14,5 éves fiú pedig nem tudott arról, hogy a lány kiskorú és nem töltötte be a 12. életévét. Ugyanakkor Sz. Imre, aki "megfigyelő" volt az erdőben történt erőszaknál, tudta, hogy V. Ágnes nem volt még 12 éves.

A vád szerint az erőszakkal vádolt fiú már korábban is üzenetekkel zaklatta a kislányt, azt mondta neki, hogy szexelni akar vele, és az iskolában a nyakát puszilgatta. Ám a lány jelezte, hogy nem akar semmit a fiútól.

Állításuk szerint az erőszak napján azért várta meg az iskola előtt a fiút, hogy megkérdezze, miért nem hagyja abba a zaklatást. De ekkor a fiú barátai körbeállták, és a lány ijedtében megtett mindent amit mondtak neki. Így kerültek a közeli erdőbe, ahol a fiú a földre terített kabátokon kétszer is megerőszakolta a lányt, míg a többiek őrködtek. Miután a lány hazament, szólt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A bíróság szerint azonban nem történt erőszak.

A vádlott fiú védői tudomásul vették az ítéletet, az ügyész fellebbezett az első rendű vádlottal kapcsolatban - írta a Bors.

Az ügyben különös jelentősége van a kislány életkorának, mert a törvény szerint, aki tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez vagy végeztet, az szexuális erőszakot követ el és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írta a Zoom.

A bíróság szerint nem történt erőszak, mert bár próbáltak szexelni egymással, jogi értelemben meg is történt az aktus, mivel a nemi szervek összeértek, bár a behatolás nem történt meg. A fiú is végig állította, hogy nem tudta a lány életkorát. A törvényszék szerint ráadásul a szex beleegyezésen alapult.

A lap is azt írta, hogy a két fiatal jóban volt, a lány érettebb volt a koránál, és kölcsönösen vonzódtak egymáshoz. Azt a lány is beismerte, hogy a fiú nem erőszakoskodott vele. Végül a barátnőinek mesélte el először, hogy mi történt, a szülőknek pedig csak hat nappal később. Ezek után tettek feljelentést.

A fiú barátját azért ítélték el, mert elismerte, hogy tisztában volt azzal, hogy a lány az esetkor a lány még csak tizenegy éves volt.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Google Maps

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: