hirdetés

KÉK HÍREK

Felfüggesztettet kapott a vak komondoros Balogh József

Kihirdették a másodfokú ítéletet Balogh József súlyos testi sértéses ügyében. Míg az elsőfokú ítéletben csak pénzbírságra, most szabadságvesztésre ítélték.
Címkép: Youtube - szmo.hu
2016. június 21.


Link másolása

hirdetés

Meghozta a másodfokú ítéletet a Kecskeméti Törvényszék kedden a "vak komondoros-ügyként" elhíresült súlyos testi sértéses perben. Balogh József, aki élettársa bántalmazásáért került a bíróság elé, tíz hónap szabadságvesztést kapott, de a büntetését a bíróság két évre felfüggesztette. Ez az ítélet egyben azt is jelenti, hogy Balogh nem maradhat tovább polgármester sem - írja az Index.

Balogh ügyében februárban hozták meg az elsőfokú ítéletet. Ahogyan azt mi is megírtuk, ekkor 420 ezer forintos pénzbírságra ítélték, valamit a bűnügyi költségek megtérítésére, azonban a törvényszék arra jutott, hogy az első fokon meghozott ítélet túlzottan enyhe.

Míg Balogh ügyvédje, Balogh és a sértett, "Terike" is az első fokon hozott ítélet helybenhagyását kérte,

az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Azt kérték, a pénzbüntetés helyett felfüggesztett börtönbüntetést kapjon Balogh, mert szerintük a pénzbírság nem szolgálja a prevenciót, vagyis a hasonló újabb bűncselekmények megelőzését se Baloghra magára nézve, se általánosságban - írja az Index.

hirdetés
kk

Balogh az elsőfokú tárgyalás után - Fotó: Youtube

A másodfokú tárgyaláson Balogh nem jelent meg. Élettársával, Terikével egy közös beadványban adtak erre magyarázatot, amelyet a bíró fel is olvasott.

Az Index beszámolója szerint arra hivatkoztak, hogy:

"a több mint három éve folyó eljárás "rendkívüli módon megviselte" őket, a médiafelhajtás átlépte a normális határát, a sajtó részéről "hideg gyűlölet és rosszindulat" sugárzott feléjük, és ettől szeretnék magukat megkímélni."

Balogh József nevét még 2013. áprilisában ismerte meg az ország az úgynevezett "vak komondor"-ügy kapcsán. Ő volt az, aki nyilatkozatában tagadta, hogy bántalmazta volna élettársát, az általa Terikének nevezett nőt, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel - orrcsonttöréssel és többszörös járomcsonttöréssel - került kórházba. Balogh első állítása szerint Terike a család házőrzőjén, egy vak komondoron esett át, és úgy szerezte sérüléseit.

Ám vallomását később módosította: beismerte, hogy ő volt a tettes. Kiderült, hogy négy-öt alkalommal ököllel megütötte élettársát, majd a hajánál fogva megragadta és a terasz fakorlátjához verte a fejét.

Mit gondolsz erről? Írd meg nekünk kommentben!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: