/kekhirek/felfuggesztettet-kapott-a-vak-komondoros-balogh-jozsef/
NULL
hirdetés

KÉK HÍREK

Felfüggesztettet kapott a vak komondoros Balogh József

Kihirdették a másodfokú ítéletet Balogh József súlyos testi sértéses ügyében. Míg az elsőfokú ítéletben csak pénzbírságra, most szabadságvesztésre ítélték.
Címkép: Youtube - szmo.hu
2016. június 21.

hirdetés

Meghozta a másodfokú ítéletet a Kecskeméti Törvényszék kedden a "vak komondoros-ügyként" elhíresült súlyos testi sértéses perben. Balogh József, aki élettársa bántalmazásáért került a bíróság elé, tíz hónap szabadságvesztést kapott, de a büntetését a bíróság két évre felfüggesztette. Ez az ítélet egyben azt is jelenti, hogy Balogh nem maradhat tovább polgármester sem - írja az Index.

Balogh ügyében februárban hozták meg az elsőfokú ítéletet. Ahogyan azt mi is megírtuk, ekkor 420 ezer forintos pénzbírságra ítélték, valamit a bűnügyi költségek megtérítésére, azonban a törvényszék arra jutott, hogy az első fokon meghozott ítélet túlzottan enyhe.

Míg Balogh ügyvédje, Balogh és a sértett, "Terike" is az első fokon hozott ítélet helybenhagyását kérte,

az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Azt kérték, a pénzbüntetés helyett felfüggesztett börtönbüntetést kapjon Balogh, mert szerintük a pénzbírság nem szolgálja a prevenciót, vagyis a hasonló újabb bűncselekmények megelőzését se Baloghra magára nézve, se általánosságban - írja az Index.

hirdetés
kk

Balogh az elsőfokú tárgyalás után - Fotó: Youtube

A másodfokú tárgyaláson Balogh nem jelent meg. Élettársával, Terikével egy közös beadványban adtak erre magyarázatot, amelyet a bíró fel is olvasott.

Az Index beszámolója szerint arra hivatkoztak, hogy:

"a több mint három éve folyó eljárás "rendkívüli módon megviselte" őket, a médiafelhajtás átlépte a normális határát, a sajtó részéről "hideg gyűlölet és rosszindulat" sugárzott feléjük, és ettől szeretnék magukat megkímélni."

Balogh József nevét még 2013. áprilisában ismerte meg az ország az úgynevezett "vak komondor"-ügy kapcsán. Ő volt az, aki nyilatkozatában tagadta, hogy bántalmazta volna élettársát, az általa Terikének nevezett nőt, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel - orrcsonttöréssel és többszörös járomcsonttöréssel - került kórházba. Balogh első állítása szerint Terike a család házőrzőjén, egy vak komondoron esett át, és úgy szerezte sérüléseit.

Ám vallomását később módosította: beismerte, hogy ő volt a tettes. Kiderült, hogy négy-öt alkalommal ököllel megütötte élettársát, majd a hajánál fogva megragadta és a terasz fakorlátjához verte a fejét.

Mit gondolsz erről? Írd meg nekünk kommentben!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

hirdetés

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: