KÉK HÍREK

Felfüggesztették a sebészt, aki beleégette a páciensei májába a monogramját

Simon Bramhall elismerte, hogy argon lézerrel írta fel a monogramját páciensei szerveire a transzplantációs műtétek során.

Link másolása

Felfüggesztették az orvosi nyilvántartásból azt a sebészt, aki transzplantációs műtétek során két beteg májára égette rá a monogramját -írja a Gurdian.

Az 57 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban a birminghami Queen Elizabeth kórházban dolgozva argon lézerrel "SB" feliratot írt a páciensei májára. Ezt a lézert arra használják, hogy megállítsák a máj vérzését a műtétek során, és kiemeljék a megmunkálandó területet.

A máj-, lép- és hasnyálmirigy-sebészt egyébként már 2018-ban is kiszabtak egy 12 hónapos szabadságvesztést testi sértésért, és 10 000 font pénzbírságra ítélték. Ennek előzménye, hogy az orvos elismerte: két alkalommal is megvert valakit.

Kedden az orvosi szakértők felülvizsgálata megállapította, hogy Bramhall cselekedetei "bizonyos fokú szakmai arroganciából fakadtak", és "aláásták" az orvosi szakmába vetett közbizalmat.

A herefordshire-i Tarringtonban élő Bramhallt először 2013-ban függesztették fel sebész szakorvosként betöltött állásából. Egy másik sebész ugyanis észrevette a monogramot az egyik páciensének utóműtétje során. A 4 centiméteres szignóról egy mobiltelefonnal készült fénykép.

A 2018-as ítélet során Bramhallnak elmondták, hogy az egyik áldozat súlyos mentális sérüléseket szenvedett a májába égetett aláírás következtében.

A sebész később elmondta a rendőrségnek, azért jelölte meg a szerveket, hogy enyhítse a feszültséget a nehéz és hosszú transzplantációs műtétek után.

Bramhallt 2020 decemberében legalább öt hónapra eltiltották a praktizálástól. A legutóbbi bírósági jelentés szerint a június 4-i felülvizsgálati meghallgatáson megállapították, hogy a szakma gyakorlására alkalmas és a felfüggesztő végzést visszavonták.

Határozatában a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a felfüggesztő határozat "nem elegendő a szélesebb közérdek védelmére", és hogy a "megfelelő és arányos szankció" Bramhall törlése lenne az orvosi nyilvántartásból.

Az ítélet szerint: "Két kiszolgáltatott beteg fizikai bántalmazása történt, miközben eszméletlen állapotban voltak klinikai környezetben. Ráadásul egyikük jelentős és tartós mentális sérülést szenvedett. Mindez súlyosan aláássa a betegek és a nyilvánosság bizalmát, az orvosi szakmába vetett hitét, szükségszerűen rossz hírt vetve a szakma egészére".

Az indoklás így folytatódott: "A bíróság elutasította Bramhall úr beadványát, miszerint a feszültség enyhítése volt a cél. Ez egy bizonyos fokú szakmai arroganciából fakadó cselekedet volt."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk