KÉK HÍREK

Felfüggesztették a sebészt, aki beleégette a páciensei májába a monogramját

Simon Bramhall elismerte, hogy argon lézerrel írta fel a monogramját páciensei szerveire a transzplantációs műtétek során.

Link másolása

Felfüggesztették az orvosi nyilvántartásból azt a sebészt, aki transzplantációs műtétek során két beteg májára égette rá a monogramját -írja a Gurdian.

Az 57 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban a birminghami Queen Elizabeth kórházban dolgozva argon lézerrel "SB" feliratot írt a páciensei májára. Ezt a lézert arra használják, hogy megállítsák a máj vérzését a műtétek során, és kiemeljék a megmunkálandó területet.

A máj-, lép- és hasnyálmirigy-sebészt egyébként már 2018-ban is kiszabtak egy 12 hónapos szabadságvesztést testi sértésért, és 10 000 font pénzbírságra ítélték. Ennek előzménye, hogy az orvos elismerte: két alkalommal is megvert valakit.

Kedden az orvosi szakértők felülvizsgálata megállapította, hogy Bramhall cselekedetei "bizonyos fokú szakmai arroganciából fakadtak", és "aláásták" az orvosi szakmába vetett közbizalmat.

A herefordshire-i Tarringtonban élő Bramhallt először 2013-ban függesztették fel sebész szakorvosként betöltött állásából. Egy másik sebész ugyanis észrevette a monogramot az egyik páciensének utóműtétje során. A 4 centiméteres szignóról egy mobiltelefonnal készült fénykép.

A 2018-as ítélet során Bramhallnak elmondták, hogy az egyik áldozat súlyos mentális sérüléseket szenvedett a májába égetett aláírás következtében.

A sebész később elmondta a rendőrségnek, azért jelölte meg a szerveket, hogy enyhítse a feszültséget a nehéz és hosszú transzplantációs műtétek után.

Bramhallt 2020 decemberében legalább öt hónapra eltiltották a praktizálástól. A legutóbbi bírósági jelentés szerint a június 4-i felülvizsgálati meghallgatáson megállapították, hogy a szakma gyakorlására alkalmas és a felfüggesztő végzést visszavonták.

Határozatában a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a felfüggesztő határozat "nem elegendő a szélesebb közérdek védelmére", és hogy a "megfelelő és arányos szankció" Bramhall törlése lenne az orvosi nyilvántartásból.

Az ítélet szerint: "Két kiszolgáltatott beteg fizikai bántalmazása történt, miközben eszméletlen állapotban voltak klinikai környezetben. Ráadásul egyikük jelentős és tartós mentális sérülést szenvedett. Mindez súlyosan aláássa a betegek és a nyilvánosság bizalmát, az orvosi szakmába vetett hitét, szükségszerűen rossz hírt vetve a szakma egészére".

Az indoklás így folytatódott: "A bíróság elutasította Bramhall úr beadványát, miszerint a feszültség enyhítése volt a cél. Ez egy bizonyos fokú szakmai arroganciából fakadó cselekedet volt."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk