KÉK HÍREK

„Felfoghatatlan az a szenvedés, amit átélhetett” – megszólalt az iskolabuszban kínhalált halt Inez édesapja

Bocsánatot azóta sem kért senki a családtól. Az édesapa maga hívta fel a polgármestert, hogy megkérje, cserélje le azt az iskolabuszt, amiben meghalt a kislányuk, hogy ne lássa nap mint nap a család.
Címlap: Pixabay.com - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Júniusban életét vesztette az a kislány, akit véletlenül közel nyolc órára egy zárt kisbuszban hagytak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán.

A Tiszaderzsen élő gyermeket egy nyár elejei napon reggel vették fel a 14-17 fő szállítására alkalmas buszra, hogy a tomajmonostorai oviba eljusson. Az alacsony létszám ellenére a kis Inez hiánya nem tűnt fel a rá felügyelőknek. Mivel aznap nagyon meleg volt, akár 50 fok is lehetett a buszban, amikor a nap a legerősebben tűzött.

A kislány ebben a pokoli hőségben töltött el nyolc órát. Délután már eszméletlen állapotban találtak rá, és a mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen gyerek állapotát stabilizálják.

A négyéves gyermek szervezete június 10-én, három nappal azután adta fel a harcot. A történtek óta először szólalt meg Rusvai Zoltán, a kínhalált halt kislány édesapja, aki a Blikknek adott interjút.

"Felőröltek bennünket az elmúlt hónapok. Nem tudjuk, de szerintem nem is lehet feldolgozni a történteket. Inez még mindig csak óvodás lenne. Előtte állt az egész élet..."

- nyilatkozta a lapnak a megtört édesapa, aki hozzátette, hogy az ügyük egyelőre nyomozati szakaszban van és most az orvosszakértői szakvéleményt várják.

Az apa elmondta, hogy párja minden reggel munka előtt kikísérte Inezt a buszhoz és onnantól, hogy felszállt a járműre, a sofőr felelt érte. Aznap T. István helyettesítette az állandó sofőrjüket, Imre bácsit. A történtek után a polgármester, Fazekas Szabolcs mindkét sofőr ellen indított belső vizsgálatot a helyettesítés tisztázása miatt.

"Nagyon furcsának tartom, hogy az önkormányzat felelősségét senki sem vizsgálta, holott azóta már van kísérő a buszokon, ahogy létszámellenőrzés is, és a gyerekeket az óvoda előtt várják. Úgy tűnik, ehhez az én lányom halála kellett".

- tette hozzá Rusvai Zoltán.

A tragédia napján Inezt reggel 7.30-kor vette fel a busz a településükön, Tiszaderzsen, hogy elvigye az óvodába, Tomajmonostorára.

"A páromnak délelőtt 10 óra körül Messengeren írt üzenetet az egyik óvónő, hogy a kislány nem érkezett meg. A mai napig nem értem, miért nem hívtak fel minket, két telefonszámot is megadtunk kapcsolattartásra. A páromét és az édesanyámét. Csak délután 3 órakor hívták az édesanyámat, miután Imre bácsi megtalálta Inezt. Mi azonnal rohantunk a helyszínre, ahol már az állapotát próbálták stabilizálni a mentők."

- emlékezett vissza a tragikus napra.

Az ok, ami miatt Inez a buszon maradhatott szerinte az volt, hogy azon a napon csak az iskola előtt állt meg a sofőr, majd ment is az önkormányzat melletti parkolóba, a kislány pedig türelmesen várt, mikor szállhat le az óvodánál. Annyi biztos, hogy azon a napon ő volt az egyetlen óvodás a buszon.

Bocsánatot azóta sem kért senki a családtól.

"A tomajmonostorai polgármestert még én hívtam fel és kértem meg, hogy cserélje le az iskolabuszt, ne lássa nap mint nap a család. Nem fogadtam el azt a magyarázatot, hogy a vonatot se vesszük le arról a vágányról, ahol kihajtott elé egy autó. Végül sikerült elérni, hogy Tiszaderzs felé nem közlekedik az a busz, amiben Inezt vitték."

- mondta el a Blikknek az édesapa.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk