/kekhirek/felalltak-es-kiabaltak-igy-emlekszik-a-repulokatasztrofa-tuleloje/
hirdetés

KÉK HÍREK

"Felálltak és kiabáltak" – így emlékszik a repülőkatasztrófa túlélője

A szerencsétlenül járt kolumbiai járat legénységének két tagja, Erwin Tumiri és Ximena Suarez is túlélte a katasztrófát. Ők beszéltek a repülőgép utolsó perceiről.
hirdetés

Erwin Tumiri azt mesélte, hogy a rémült utasok felugráltak a helyükről, és kiabálni kezdtek, amikor a gépen kimaradt az áram és a repülő zuhanni kezdett a hegyoldal felé.

Ő biztos benne, hogy azért élte túl a szerencsétlenséget, mert követte a biztonsági előírásokat.

Ximena Suarez csak annyira emlékszik, hogy a gépen elsötétedett minden, amikor zuhanni kezdett.focirepulo1

Mint azt mi is megírtuk, a Lamia bolíviai légitársaság Avro RJ85 típusú gépe 77 emberrel a fedélzetén Kolumbia északnyugati részén lezuhant.

A tragédia röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett landolás előtt, helyi idő szerint hétfőn este következett be. Valószínűleg az üzemanyag elfogyott, a pilóta pedig nem kért rendkívüli leszállási engedélyt. A gépen utaztak a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosai. A katasztrófát hatan élték túl.

hirdetés
no

Ximena Suarez, légiutas-kísérő, az egyik túlélőrafael

Rafael Valmorbida újságíró

A Chapecoense futballcsapat játékosai közül hárman élték túl a tragédiát, Alan Ruschel (27), Helio Neto (31) és Jackson Follmann. A túlélők között volt Rafael Valmorbida újságíró is, aki rendszeresen utazott a csapattal. Neto és Valmorbida állapota az intenzív osztályon stabilizálódott. Netónak a feje, a mellkasa és a tüdeje sérült meg, és nyílt sebek voltak a térdén. Ruschelt szintén intenzív osztályon ápolják. A legénység két tagját csak megfigyelik.

Follmannak amputálni kellett a jobb lábát. A csapat kapusa, Marcos Danilo Padilha a kórházba vezető úton vesztette életét. Ő és Ruschel korábban együtt szelfiztek, a rajongóknak üzenték, hogy „Kolumbia, jövünk!”

Először olyan hírek röppentek fel, hogy a gép pilótája, Micky Quiroga kiengedte az üzemanyagot, hogy a gép becsapódáskor ne robbanjon fel, de a nyomozó hatóságok azt feltételezik, hogy egészen egyszerűen kifogyott az üzemanyag.

A földet érés környékén élők már megszokták a fejük fölött repkedő gépeket, azonban a becsapódás hangja őket is meglepte. Egyikük, Nancy Munoz azt nyilatkozta a Daily Mail-nek, hogy a járat elrepült a háza felett,

de hang nélkül, mintha a hajtóművek leálltak volna.

A robbanásra azt gondolta, hogy bomba lehetett, mert lázadók már többször támadtak katonai támaszpontokat a környéken.

A futballőrült Brazíliában háromnapos gyászt rendeltek el, és több csapat is felajánlotta, hogy szívesen delegál játékosokat, amíg a klub talpra nem áll.

Forrás: DailyMail


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk