hirdetés

KÉK HÍREK

Felakasztotta magát egy mexikói férfi, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje, majd kiderült, hogy nem is volt fertőzött

A férfi második tesztje már negítív eredményt hozott, ezt azonban már nem tudhatta meg.
Címkép: illusztráció - szmo.hu
2021. január 02.

hirdetés

Öngyilkosságot követett el egy mexikói férfi azt követően, hogy az első koronavírus-tesztje pozitív eredményt adott. A 29 éves Mario Alberto nem várta meg a második tesztet, mielőtt megérkezett volna az eredmény, egy kórházi fürdőszobában felakasztotta magát - számolt be róla a Daily Star.

A fiatal férfit azután szállították a Monclovában található kórházba, hogy a gyorstesztje pozitív eredményt adott. Az orvosok ennek tudatában egy következő tesztet rendeltek el, hogy megerősítse a diagnózist.

Amikor azonban a férfi 20 percre egyedül maradt a kórház koronavírus-részlegének vécéjében, egy lepedőből font kötéllel felakasztotta magát. Testét egy ápoló találta meg. A kórház később közölte: a férfi második, jóval pontosabb eredményt nyújtó PCR-tesztje negatív lett, tehát valójában nem is volt fertőzött.

Az esetet követően a kórházban senkit nem vontak felelősségre. A protokoll szerint a covid-fertőzöttek egy pszichológussal konzultálnak a felépülésük után. Azért szerintük az intézmény nem felelős, ha valaki már eleve szorongással érkezik hozzájuk, mivel ez háziorvosi szinten kezelendő.

Mexikóban egyébként kevés sikerrel kezelik a koronavírust, az ország kórházai kezdenek megtelni. Eddig összesen 1,4 millió fertőzést és 124.897 halálesetet jelentettek.

hirdetés

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk