hirdetés

KÉK HÍREK

Fejbe lőttek egy seriff-helyettest a rendőrőrsön Kaliforniában

Súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az elkövető elmenekült, a rendőrség feltételezése szerint kifejezetten rendőrökre vadászott.
MTI - szmo.hu
2020. június 11.

hirdetés

Fejbe lőttek egy seriff-helyettest a kaliforniai Los Angelestől északra egy kis település rendőrőrsén szerdán este. Közben a washingtoni belbiztonsági minisztérium a rendőrök elleni célzott támadások veszélyeire figyelmeztetett.

A Los Angelestől csaknem 300 kilométernyire északra fekvő Paso Robles városkában

a megyei seriff-helyettest lőtték fejbe, nem halt meg, de súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Az elkövető elmenekült, a helyi rendőrség nyilvánosságra hozta a biztonsági kamerák felvételeit és a lakosság segítségét kérte a tettes megtalálásához.

A rendőrség feltételezése szerint az elkövető kifejezetten rendőrökre vadászott.

hirdetés

"Úgy gondoljuk, hogy az elkövető ezt előre eltervezte, kifejezetten azt akarta, hogy a rendőrök kijöjjenek az őrsről és akkor támadjon rájuk"

- nyilatkozta újságíróknak Ian Parkinson seriff.

A helyi rendőrség ezt a férfit gyanúsítja a sheriff-helyettes meglövésével, a lakosság segítségét kérik a megtalálásához.

A nyomozás most kiterjed arra is, hogy vajon van-e összefüggés a szerdai gyilkossági kísérlet és a pár nappal ezelőtt elkövetett két korábbi halálos merénylet között. A hétvégén ugyanis két rendőrt már agyonlőttek.

Szerdán nyilvánosságra került a washingtoni belbiztonsági minisztérium egyik nem titkosított dokumentuma, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy rendőrtisztek személyes adatai szivárognak ki az interneten országszerte.

Sok rendőr, köztük magas rangú rendőrtiszt maga osztja meg a közösségi platformokon az adatait, köztük a lakcímét vagy a telefonszámát is.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk