hirdetés

KÉK HÍREK

Fegyveres ámokfutó Chicagóban: legalább négyen meghaltak, több áldozat kritikus állapotban van

A 32 éves elkövetőt a rendőrök lelőtték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 10.

hirdetés

Több embert is meglőtt a 32 éves Jason Nightingale, aki Chicagóban és Evanston városában kezdett el lövöldözni szombat éjjel - írja az ABC News.

Órákon át tartott a lövöldözés.

Először egy 30 éves férfit lőtt le egy parkolóban. Az áldozat a Chicagói Egyetem hallgatója volt és az autójában ült, mikor a támadás érte. Ezután egy épületbe ment be, ahol a női biztonsági őrt és egy 77 éves nőtt lőtt meg. A kétgyermekes asszony a kórházban belehalt a sérüléseibe. Az idős lakó állapota kritikus.

Innen egy másik épületbe ment át, ahol egy ismerősétől fegyverrel annak autóját követelte. Majd a járművel elhajtott egy bolthoz, ahol egy 20 éves férfit fejbe lőtt. Később egy 81 éves nőt sebesített meg. A fiatal férfi meghalt, az idős nő állapota kritikus.

Miután a boltból elmenekült, egy autóban utazó 15 éves lányt lőtt fejbe, az ő állapota is kritikus.

A lövöldöző innen egy evanstoni üzletbe ment, majd egy közeli étterembe menekült, ahol egy nőt fejbe lőtt. A nőt kritikus állapotban vitték kórházba, de később meghalt - közölte a rendőrség.

hirdetés

Az ámokfutó menekülni próbált, de végül az evanstoni rendőrkapitányság munkatársai lelőtték.

Mint kiderült, már többször volt letartóztatva, többek között fegyverek és kábítószer birtoklás, fegyveres támadás, lopás és családon belüli erőszak miatt is.

VIDEÓ: Felvételek a helyszínrőlhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk